Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball:

Nå er Elverum-dommen klar: Treneren utestenges i én måned

UTESTENGES: Trener Michael Apelgren må se tre kamper fra sidelinja. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTESTENGES: Trener Michael Apelgren må se tre kamper fra sidelinja. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Elverum-trener Michael Apelgren utestenges i én måned etter fair play-saken mot ham og Elverum etter den nest siste serierunden av Grundigligaen.

Spillerne Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar utestenges alle i to kamper. Det bekrefter Norges Håndballforbund i en pressemelding.

«For alle tre spillere er følgende sanksjonsvedtak fattet: Spillerne ilegges karantene fra kamper til det laget han deltar for har spilt to – 2 – kamper. For treneren er følgende sanksjonsvedtak fattet: Treneren ilegges karantene fra kamper i en – 1 – måned, dog ikke utover 3 kamper.» står det i pressemeldinga.

Dommen for de tre utestengte spillerne er i tråd med innstillingen fra påtalenemnda, mens Apelgren får en noe redusert straff i forhold til innstillingen.

Deter foreløpig uvisst om Michael Apelgren, Kristian Bliznac, Tine Poklar og Petter Øverby er med til Drammen i den 2. kvartfinalen i kveld. Karantenetiden trår først i kraft når dommen eventuelt er akseptert av Elverum Håndball.

Mente regelverket var problemet

Bakgrunnen for utestengelsene er den nest siste serierunden i ligaen, der trener Apelgren ba fire av spillerne om å pådra seg røde kort med vilje.

Dermed ville spillerne stå over den siste serierunden som ikke hadde noe å si for seriemesterne, i stedet for å måtte stå over en sluttspillkamp.

Apelgren mener regelverket er problemet, ettersom det gjør at røde kort fra tidligere i sesongen ikke forsvinner før sluttspillet.

- Helt på trynet

Det var Lillestrøm og trener Stian Bjermeland som anmeldte saken til NHF. Bjermeland fortalte til Dagbladet at Lillestrøm hadde kontroll på hvem som hadde røde kort før kampen mellom de to lagene, og at det begynte å se mistenkelig ut en stund ut i andre omgang.

- Det blir helt på trynet når det blir såpass tydelig og det er så mange spillere. En ting er at regelen er litt teit, men dette ble for dumt. Vi kunne kanskje dratt fordel av det, men det her eskalerte da de fikk grep om kampen, sa Bjermeland til Dagbladet etter kampen.

TV 2-kommentator Harald Bredeli har fulgt nøye med på saken. Han sa forrige uke at han forventet en reaksjon av forbundet, og var nær ved å «fyre seg selv opp» da Dagbladet ringte.

- Man bringer sporten i vanry, og da får man smekk. Er det bedre å gjøre det i smug, spurte Bredeli.

- Ut fra fair play og idrettens grunnidé er det uakseptabelt. Man kan ikke lukke øynene fordi folk finner smutthull i regelverket selv.

PS: Elverum møter Drammen på bortebane i den andre kvartfinalen mellom de to i dag. Det første oppgjøret vant Elverum 27-22 på hjemmebane forrige uke.

Dagbladet har forsøkt å nå Michael Apelgren og Stian Bjermeland uten å lykkes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media