Nå er EM-sensasjonen Thorirs joker

Rikke Granlund imponerte i sin første EM-kamp.

NORGES NYE STJERNEKEEPER: Rikke Granlund imponerte i mål i EM-premieren. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
NORGES NYE STJERNEKEEPER: Rikke Granlund imponerte i mål i EM-premieren. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP Vis mer
Publisert

Rikke Granlund (31) kom inn i andre omgang for Norge i EM-premieren og gjorde det Emily Stang Sando sleit med - nemlig å stenge buret.

Nå blir EM-sensasjonen Thorir Hergeirssons joker i EM. Lørdag slutter verdensstjernene Katrine Lunde og Silje Solberg seg til den norske troppen.

- Hun er allerede en joker. Hun er god til å ta den rollen, sier Hergeirsson til Dagbladet.

KRAMPE: Joakim Hykkerud fikk krampe på direkten under Dagbladets EM-sending. Video: Rødt Kort. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em Vis mer

Annerledes

Granlund tok steget ut i profflivet relativt seint, i en alder av 27 år. I danske Esbjerg har hun hatt en toerrolle, der hun har kommet inn og gjort gode innhopp.

Thorir mener at en av hennes styrker er at hun har en litt annerledes stil enn de andre norske keeperne.

- Det gjør at hun er en joker. Hennes rolle nå, er å være i teamet. Før vi kom hit, var hun ikke tenkt å være i 16-mannstroppen. Nå får vi se hvordan det blir, innrømmer Thorir.

Silje Solberg har avlagt positive coronatester, men er nå friskmeldt, og slutter seg altså til troppen lørdag. Hun var i utgangspunktet Norges førstekeeper.

LUKSUSPROBLEM: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har et luksusproblem. I bakgrunnen er keeper Emily Stang Sando. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP
LUKSUSPROBLEM: Landslagssjef Thorir Hergeirsson har et luksusproblem. I bakgrunnen er keeper Emily Stang Sando. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP Vis mer

Føles bra

Granlund jobbet i Skatteetaten fram til hun var 27 år, da hun tok steget utenlands.

- Vi har noen gode landslagsmålvakter i Norge, konkurransen har vært veldig vanskelig. Jeg hadde ikke sett for meg å bli tatt ut, og har konsentrert meg om klubbhåndballen, sier hun.

Selv er hun usikker på om «annerledes»-stilen gir henne en fordel, men er klar på en ting:

- Det føltes veldig bra å få en sånn start. Det var veldig deilig. Jeg trodde jeg skulle være fjerdereserve, så blir jeg andrevalg. Jeg er glad for å ha fått bidra, så får vi se hva som skjer, sier Granlund til Dagbladet.

I SLAG: Både Granlund og Mørk hadde en god kamp torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB
I SLAG: Både Granlund og Mørk hadde en god kamp torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

Selvtillit

Dagbladets håndballekspert Frode Kyvåg var før EM-premieren usikker på superstjerna Nora Mørk (29) og hennes form inn i mesterskapet. - Hun virker usikker, mente Kyvåg.

Han måtte spise ordene sine da en Mørk om ikke i toppslag, var blant Norges beste spillere. I Dagbladet-børsen får Mørk en sjuer, der hun roses for å gjøre medspillerne gode. I tillegg til straffemålene.

Overfor Dagbladet dagen derpå, uttaler hun seg med selvtillit.

- Det er hans jobb som ekspert å mene noe om det vi gjør. Han har ikke vært her og sett den jobben jeg har lagt ned de siste to åra, for meg er det en prestasjon i seg selv å gå ut på banen her, sier Mørk til Dagbladet, og sikter til de fire kneoperasjonene hun har vært gjennom siden VM i 2017.

Samtidig kommer hun med et varsko til rivalene:

- Jeg er veldig glad og stolt for å være her, så jeg vet at den prestasjonen (torsdag kveld, red.anm.) viser at jeg fortsatt har det i meg. Og jeg har mer å gi. Jeg er sikker på at jeg bare kommer til å bli bedre, sier Mørk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer