ETTERFORSKES:  Dan Wheldon omkom i en Indycar-ulykke. Nå er etterforskingen i gang. Foto: Robert Laberge/Getty Images/AFP
ETTERFORSKES: Dan Wheldon omkom i en Indycar-ulykke. Nå er etterforskingen i gang. Foto: Robert Laberge/Getty Images/AFPVis mer

Nå er etterforskningen etter dødskrasjen i gang

Vil vite alt om hvorfor det gikk så fryktelig galt.

Ledelsen i indycar er i gang med å etterforske hva som var årsaken til at Dan Wheldon omkom i massekollisjonen under sesongavslutningen i Las Vegas 16. oktober.

Indycarsjefen Randy Bernard sier de vil vite alt om hvorfor det gikk så fryktelig galt. Totalt 15 biler var involvert i ulykken som fikk fatale konsekvenser for Wheldon.

Bernard var lørdag i Wheldons begravelse sammen med en rekke kjente fjes fra indycarmiljøet.

- Dette var en tragisk ulykke og indycarsporten må vite mest mulig om hva som var foranledningen, sier Bernard.

Undersøkelsene vil pågå i flere uker. Sikkerhetseksperter og løpsledere har allerede startet utredningen. En uavhengig gruppe vil gå gjennom rapporten som blir utarbeidet.

OMKOM:  Dan Wheldon. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP
OMKOM: Dan Wheldon. Foto: Jonathan Ferrey/Getty Images/AFP Vis mer

Flere førere har uttalt bekymringer rundt sikkerhetsgjerdene på banen, antall biler i hvert løp og den ekstreme hastigheten. De skal være kritiske til «flokkjøringen» som da gjerne oppstår.

Mesteren fra 2004, Tony Kanaan sier man aldri vil kunne gjøre motorsport 100 prosent sikkert, men at man er på rett vei når det gjelder sikkerhet.

- Folk må forstå at motorsport aldri blir 100 prosent sikkert. Det er fakta. Vi jobber med dette og forhåpentlig kan vi gjøre det sikrere, men aldri 100 prosent, sier Kanaan.

(NTB)