Nå er Ferguson redd Liverpool skal bli gode igjen

Tror Klopp vil gjøre det bra i England.

 RETT MANN FOR LIVERPOOL:  Sir Alex Ferguson tror Jürgen Klopp vil gjøre det veldig bra som Liverpool-manager. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
RETT MANN FOR LIVERPOOL: Sir Alex Ferguson tror Jürgen Klopp vil gjøre det veldig bra som Liverpool-manager. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Jürgen Klopp ble i går presentert som Liverpool-manager, etter dager med rykter om at han skulle overta etter Brendan Rodgers.

Tyskeren beskrev seg selv som «The Normal One» på sin første pressekonferanse.

- Jeg er en fotballromantiker. Jeg elsker historien. Anfield er en av de beste stedene i fotballverden. Jeg tenkte litt på hvordan det ville være. Nå er jeg her. Jeg er en heldig fyr. Det er et stort øyeblikk for meg. Jeg gleder meg til å møte spillerne. Jeg har hatt en god ferie og er i god form, sa Klopp om å ta over Liverpool.

Beundrer Liverpool-fansen er i ekstase over signeringen og det er flere som nå frykter at Liverpool igjen kan bli en fryktet motstander. Blant de, Sir Alex Ferguson.

- Det er en bra signering. Jeg beundrer han, sier sir Alex Ferguson i et intervju med ESPN.

 FRYKTER LIVERPOOL:  Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson tror Jürgen Klopp er rett mann for Liverpool. Foto: NTB Scanpix.
FRYKTER LIVERPOOL: Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson tror Jürgen Klopp er rett mann for Liverpool. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg kjenner Jürgen godt gjennom være trenerseminarer. En sterk personlighet, sterk, sta og hans tid i Dortmund var en reise til toppen. Jeg tror han vil gjøre det bra, forteller den tidligere Manchester United-manageren.

73-åringen avsluttet sin trenerkarriere med ligagull i 2012/2013-sesongen, etter å ha ledet klubben siden 1986.

Med andre ord er ikke rivalen Liverpool klubben han sympatiserer mest med.

- Jeg liker ikke å si det, siden det er Liverpool. Han kommer til å gjøre det bra, og det bekymrer meg litt.

- La Klopp styre Ferguson var sterkt imot å ha en transferkomite da han selv var manager, og før Klopp ble ansatt i Liverpool, ble det spekulert at tyskeren krevde å få det fulle ansvaret for spillerlogistikken, noe han selv avkreftet.

Sir Alex mener det er noe Klopp bør ha uansett.

- Hvis du ikke stoler på manageren, hvorfor da ansette han? Han er mannen som bør bestemme hva slags spillere de ønsker. Ingen vet det bedre enn manageren, sier Ferguson, som for tiden i USA hvor han promoterer sin nye bok «Leading».