LEDERMÅLET: Tromsøs Miika Koppinen sklir inn 1-0 bak Haugesund-keeper Lars Øvernes.Foto: Kent Skibstad, Scanpix
LEDERMÅLET: Tromsøs Miika Koppinen sklir inn 1-0 bak Haugesund-keeper Lars Øvernes.Foto: Kent Skibstad, ScanpixVis mer

Nå er gullhåpet definitivt ute for Tromsø

Uavgjort borte mot Haugesund holder ikke.


(Dagbladet): Haugesund - Tromsø 1-1.

Haugesund trengte straffespark for å få ballen i mål, men kunne godt scoret flere i en kamp med flere omdiskuterte situasjoner.

Den første snakkisen vil være annulleringen av det som kunne vært Haugesunds ledermål i første omgang. Ugonna Anyora satte ballen i mål etter et frispark, men dommer Tommy Skjerven mente FKH-spiller Vegard Skjerve hadde betydning for spillet da han sto i offside i det frisparket gikk.

Skjerve var ikke nær ballen, men hindret kanskje TILs Fredrik Björck i å stoppe scoringen.

Koppinen scoret I stedet tok Tromsø ledelsen etter en ikke helt ulik situasjon. Miika Koppinen snek seg inn ved bakerste stolpe og sklei inn 0-1. Da sto trolig Björck i offside, men han var ikke involvert i spillet, og Haugesund-armene i været hjalp lite.

- Kampen blir som vi ønsker å ha den. Vi kommer foran, og da synes jeg vi skal dra seieren i land. Ikke at det er ufortjent slik det blir, men jeg skulle ønske vi klarte seieren, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo til MAX.

Tromsø åpnet omgangene best, mens hjemmelaget overtok føringen i dem begge.

En god Marcus Sahlman hindret et par gigantsjanser for hjemmelaget, blant annet en heading på blankt mål fra Nikola Djurdjic.

Haugesund ønsket også straffe da Djurdjic ble sendt i bakken av skulderen til Saliou Ciss, men Skjerven blåste ikke. Kanskje skjedde det også utenfor 16-metereren.

- Vanskelige å spille mot Men straffesparket kom til slutt. Igjen var det Djurdjic som kom gjennom, og dyttet ballen forbi Sahlman. Keeperen tok tak i foten til spissen, som selv satte inn straffesparket.

ANNULLERT: Ugonna Anyora (skjult bak to Tromsø-spillere) har satt ballen i mål, men dommeren annullerer for offside på en annen FKH-spiller. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
ANNULLERT: Ugonna Anyora (skjult bak to Tromsø-spillere) har satt ballen i mål, men dommeren annullerer for offside på en annen FKH-spiller. Foto: Kent Skibstad, Scanpix Vis mer

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var brukbart fornøyd med resultatet, og ga Høgmo ros for innsatsen da de møttes i MAX-studio etter kampen.

- Dere er vanskelige å spille mot. Dere har knekt litt av den koden mange andre ikke har knekt. Vi måtte rokkere en del i dag, men jeg synes det var et helt greit resultat, sier en fortsatt ryggplaget Grindhaug.

Med ett poeng med seg hjem, ligger Tromsø på foreløpig sølvplass. Med bare ett poeng kan de heller ikke i teorien vinne Tippeligaen 2011. Bare Rosenborg kan ta igjen Molde - selv om også det krever en aldri så liten sensasjon i de tre siste serierundene.

For Molde har jo egentlig avgjort gullkampen allerede. Nå handler det mest om sølv - og der setter Tromsø et lite press på Rosenborg ved å ta poeng i en vanskelig bortekamp mot Haugesund.

- Det var jævlig viktig at vi fikk med oss poeng. Da er vi ett poeng foran Rosenborg, og de skal opp til oss. Vi har det i våre egne hender. Hvis det blir en snøkamp, skal de få juling, sier Ruben Yttergård Jensen til MAX med et smil.

Haugesund er ute av medaljekampen med bare ett poeng i kveld.