Nå er han endelig klar for Everton

Romelu Lukaku.

ENDELIG KLAR: Romelu Lukaku er endelig klar for Everton. Den overgangen har de blå jobbet med å få i orden i lang tid. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
ENDELIG KLAR: Romelu Lukaku er endelig klar for Everton. Den overgangen har de blå jobbet med å få i orden i lang tid. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Da Romelu Lukaku (21) ble hentet inn av Chelsea, ble han sendt på lån. Først til West Bromwich, så til Everton.

Det har lenge vært spekulert i et klubbytte, helst Everton, og Lukaku selv har sagt at han vil vekk fra London-laget.

Nå er han endelig klar for de blå fra Liverpool. Det melder klubben på sine hjemmesider.

- Jeg er veldig glad over å være i Everton. Jeg hadde en fantastisk opplevelse forrige sesong og et bra forhold til manageren, styreformannen, støtteapparatet, spillerne og fansen. Jeg kan ikke vente med å komme i gang igjen og ser fram til en suksessfull sesong, sier Lukaku.

Lukaku scoret 16 mål for Everton i fjorårets sesong.

- Vi vet at Romelu fortsatt er en ung mann og at potensialet han har er unikt. Vi vil at han skal nyte fotballen og se ham gro i årene som kommer. Dette er mer enn bare en signering, det er et utfall av masse jobb for å få den spilleren vi ønsket. Dette er et stort øyeblikk i Everton-historien, og en perfekt måte å gjøre laget klart for seriestart på, sier manager Roberto Martinez.

Det er ingen tvil om at dette har vært noe Everton har ønsket seg lenge.

- Ingen er mer fornøyd enn meg at den elleve-månedtlige forespørselen fikk gjennomslag ved lunsjtider i dag. Takk for all innsatsen, fra alle kanter, sier styreformann Bill Kenwright.

Lukaku kostet klubben drøyt 300 millioner kroner, noe som er et rekordbeløp for klubben. Belgieren har signert en femårskontrakt.