UTE Å KJØRE:  Paul Gascoigne - engelsk fotballegende med 57 landskamper. Foto: NTB Scanpix
UTE Å KJØRE: Paul Gascoigne - engelsk fotballegende med 57 landskamper. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nå er han hektet på søtsaker

Paul Gascoignes nye besettelse.

(Dagbladet): - Jeg tror ikke denne fyren vil greie seg!

Det var ordene den engelske fotballegenden Paul Gascoigne (45) overhørte fra legen da han forleden var på en rehabiliteringsklinikk i USA.

Mannen med 57 landskamper for England har i flere år slitt med alkoholproblemer. I det siste har han hatt kniven på strupen.

- Ikke la meg dø! var «Gazza»s svar til legen.

Sukkertøy
I dagens utgave av storavisa The Sun
rapporteres det at «Gazza» er på bedringens vei. I stedet for å ty til alkohol - og enda verre rusmidler - har han fylt opp skapene med sukkertøy.

Det var sønnen Regan (17) som avslørte dette i en twittermelding i går.

Et bilde avslører at her er både kjeks, sjokolade og fruktpastiller i skapene. «Gazza» formelig vasser i slikkerier fra verden over. Vi snakker om flere kilo.

- Paul har alltid vært som en unge i godteributikken når det kommer til å ha det moro, sier en venn til The Sun.

- Nå er hjemmet hans mer godteributikk enn den lokale kiosken. Men så lenge det handler om søtsaker - og ikke fyll - er det ingen av oss som bryr seg.

Sirkus
Engelskmennene har kunnet følge Paul Gascoigne nærmest som et sirkus i flere år.

På sitt beste kunne han utrette mirakler for klubber som Everton, Middlesbrough, Rangers, Lazio, Tottenham og Newcastle.

På godt norsk kunne han også være en «kødd» overfor lagkamerater. Men det hele var stort sett pakket inn i en humoristisk ramme. Og engelskmennene frydet seg.

Etter at karrieren var over - på midten av 2000-tallet - tippet det over. «Gazza»s fylleorgier er blitt behørig dokumentert i engelske tabloidaviser.

Toppet seg
Det toppet seg for noen uker siden. På et evenement i Northampton satt «Gazza» regelrett og vrøvlet med mikrofonen i hånda.

- Det var som om han døde foran oss, sa en tilskuer. Bildene av eks-fotballspilleren var sjokkerende.

Nå tyder mye på at det går riktig vei.

Rehabiliteringen i Arizona var av den svært kostbare sorten. Men ved hjelp av mektige kjendisvenner, som punget ut, er det kanskje i ferd med å løse seg for det som var en gigant på fotballbanen.

FRA GLANSDAGENE:  En gråtende Paul Gascoigne blir hjulpet av banen etter at England tapte semifinalen i fotball-VM i 1990. Vest-Tyskland ble for sterke på straffespark. Til venstre: Kaptein Terry Butcher.  Foto: NTB Scanpix
FRA GLANSDAGENE: En gråtende Paul Gascoigne blir hjulpet av banen etter at England tapte semifinalen i fotball-VM i 1990. Vest-Tyskland ble for sterke på straffespark. Til venstre: Kaptein Terry Butcher. Foto: NTB Scanpix Vis mer