TILBAKE MED SCORING: Luis Suarez ble kampens spiller med scoring og en målgivende pasning. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB Scanpix
TILBAKE MED SCORING: Luis Suarez ble kampens spiller med scoring og en målgivende pasning. Foto: REUTERS/Andrew Winning/NTB ScanpixVis mer

Nå er han ikke lenger bare målkonge

Luis Suarez med show mot Southampton.

Southampton - Liverpool 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Liverpool hadde muligheten til å ta seg forbi Arsenal med bedre målforskjell etter at London-laget feilet mot Stoke tidligere i dag.

Bortelaget sviktet ikke, og fikk med seg alle poengene hjem til Liverpool etter en jevnspilt kamp. Liverpool hadde sluppet inn to mål eller mer i åtte av de siste ti bortekampene. I dag kom endelig smultringen for keeper Simon Mignolet.

Med Liverpools siste spark på ballen bredsidet Steven Gerrard ballen i vinkelen fra krittmerket etter at Luis Suarez ble felt fire minutter på overtid. Det gjorde kvelden komplett for mannskapet til Rodgers og co.

- Vi bestemte oss for å spille med våre to spisser hele tiden, og hvis folk vil forsøke to mot to mot Luis Suarez og Daniel Sturridge, så lykke til, sier Gerrard til BBC etter kampen.

Sjakktrekk I den andre omgangen gjorde Brendan Rodgers et bytte som må kategoriseres som et sjakktrekk. Manageren tok ut Philippe Coutinho til fordel for Raheem Sterling. Bare minuttet seinere lå ballen i mål, på Sterlings første touch i kampen.

- Det var hardt å la Raheem Sterling sitte på benken, men jeg følte han kunne utgjøre en forskjell med å komme innpå med sin løpsstyrke. Han er veldig rask og vi forsøker å gjøre ham mer komplett som fotballspiller, sier Rodgers til BBC.

- Vi scoret tre mål i kveld, men vi kunne scoret fem eller seks. Forestillingen i kveld er på høyde med da vi slo Arsenal 5-1, sier manageren.

Suarez i storform Det var Steven Gerrard som åpnet forsvaret da han fant Luis Suarez med en fin ball. Angriperen så opp og sendte den videre til Sterling som hadde funnet seg rom i boksen. Vingen avsluttet angrepet med å bredside ballen i nettet.

Med den målgivende pasningen er ikke Luis Suarez bare den mestscorende i ligaen, han er også den spilleren som har flest målgivende pasninger med ti totalt. Det er smått imponerende med tanke på at han måtte stå over de første fem kampene med karantene.

Etter den scoringen gikk luften litt ut av Southampton-ballongen, og bortelaget skapte sjanser på løpende bånd. Suarez, Henderson og Gerrard hadde alle gode muligheter til å øke ledelsen, uten å finne veien til nettmaskene.

Rekorden forlenget Ingen har scoret flere mål enn Liverpool før pause i Premier League-historien. Den rekken ble forlenget i dag da bortelaget tok ledelsen etter 16 minutter.

Daniel Sturridge var heldig da ballen gikk fra ham og via to Southampton-spillere til en ensom Luis Suarez. Alene med keeper var angriperen sikker, og plasserte ballen ned i hjørnet. Det var Suarez' første scoring på seks kamper.

0-1: Luis Suarez sender bortelaget i ledelsen etter 16 minutter. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
0-1: Luis Suarez sender bortelaget i ledelsen etter 16 minutter. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Daniel Sturridge har vært langt mer giftigere foran mål den siste tiden, og stod bokført med scoring i åtte strake ligakamper. Han måtte score i kveld også om han skulle ha mulighet til å slå rekorden til tidligere Manchester United-spiller Ruud van Nistelrooy som scoret i ti kamper på rad. Men det skjedde ikke.

Kamp nummer 100 Scoringen til Suarez var uruguayanerens 62. scoring på hans 100 første kamper i Premier League, nøyaktig det samme antallet som Liverpool-legende Robbie Fowler hadde etter like mange kamper for klubben.

- Jeg er glad i dag, men det er mer viktig at Liverpool vant, sier Surez ifølge Premier Leagues offisielle Twitter-konto.

Liverpool var heldige som gikk til pause med ledelse, for hjemmelaget var det klart beste laget. Nærmest var Adam Lallana som sendte ballen i stolpen fra en meget god posisjon.

Bortelaget spilte med en diamant på midten, og ble overkjørt ved flere tilfeller i første omgang. Rickie Lambert og Jay Rodriguez hadde begge muligheten til å utlikne før hvilen, uten å lykkes. Liverpool-keeper Simon Mignolet vartet blant annet opp med en nydelig redning like før pause.

Neste kamp for Liverpool er Manchester United på Old Trafford 16. mars.