PRESENTERT: Slik pressenterer Manchester United at de har signert Romelu Lukaku. Foto: manutd.com
PRESENTERT: Slik pressenterer Manchester United at de har signert Romelu Lukaku. Foto: manutd.comVis mer

Lukaku til United

Nå er han offisielt presentert som Manchester United-spiller

Romelu Lukaku går fra Everton til Manchester United.

(Dagbladet): Klubbene har tidligere bekreftet en overgang, men nå er det helt klart:

Romelu Lukaku (24) har blitt Manchester United-spiller. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Avtalen strekker seg over fem år.

- Da Manchester United og Jose Mourinho banket på døren, var det min livs sjanse. Det kunne jeg ikke si nei til. Du kunne se kjempingen, viljen og innsatsen i laget i europaligaen, og det vil jeg være en del av. Jeg kan nesten ikke vente, sier Lukaku.

Manager Jose Mourinho mener belgieren er en perfekt match for klubben.

- Han har en stor personlighet og er en stor spiller. Det er bare naturlig at han vil ta steget videre i den største klubben. Han blir en flott tilslutning til spillergruppa, sier Mourinho.

Ifølge flere britiske medier må United punge ut 75 millioner pund for kraftspissen. Summen tilsvarer 814 millioner kroner.

Lukaku spilte under Mourinho i Chelsea, før han ble sendt på lån og solgt til Everton. Der har han hatt stor suksess de siste årene. Bare i fjorårssesongen scoret han 25 mål - nest mest i ligaen.

United sender også en spiller andre veien: Wayne Rooney. Mannen som har scoringsrekorden i Manchester United signerte søndag for Everton, der han spilte i ungdomsårene.