Nå er han offisielt tidenes dyreste tenåring

United har gitt Luke Shaw en fireårskontrakt.

UNITED-KLAR:Manchester United bekrefter at Luke Shaw er klar for klubben. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
UNITED-KLAR:Manchester United bekrefter at Luke Shaw er klar for klubben. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Nå er en av vårens, og sommerens, lengre overgangssagaer omsider over. Sky Sports meldte tidligere i dag at den 18 år gamle venstrebacken Luke Shaw er klar for Manchester United.

Og i ettermiddag bekrefter Manchester United nyheten: han har signert en fireårskontrakt med klubben.

Dyreste tenåring Med en overgangssum på over 300 millioner norske kroner, er han nå den dyreste tenåringen i fotballens historie, skriver Daily Mail.

- Jeg er i henrykt og jeg gleder meg over å komme til Manchester United. Jeg har vært i Southampton siden jeg var åtte år gammel, og jeg vil takke både dem og fansen for alt de har gjort for meg, sier Shaw i en pressemelding offentliggjort på Uniteds hjemmesider.

- Jeg vil fortsette å utvikle karrieren min, og United er det perfekte sted for å gjøre det, mener 18-åringen.

Nyheten kommer et knapt døgn etter at Ander Herrera signerte for de engelske kjempene. Dermed er det tydelig at klubben ikke vil gjenta fjorårets fiaskosommer på overgangsmarkedet.

VM-debut Shaw var med på det engelske landslaget som hadde alt annet enn et vellykket Brasil-opphold.

Han satt riktignok på benken i de to første oppgjørene mot Italia og Uruguay som begge endte med tap, mens han var på plass i den bakre fireren mot Costa Rica.

Planen er at 18-åringen skal konkurrere med Patrice Evra om fast plass på venstrebacken den kommende sesongen, og at han skal erstatte franskmannen på lang sikt

Dyreste tenåring Med prisen som Daily Mail oppererer med, på 31,5 millioner pund, er han nå tidenes dyreste tenåring.

Det er en annen Manchester United-spiller som har denne rekorden i skrivende stund, men Wayne Rooney kan fort måtte finne seg i å bli slått av sin nye lagkamerat når han ankommer fra Southampton.

Som attenåring kan Shaw nå luske i banken å se at det tikker inn én million kroner i lønn hver uke, ifølge engelske medier.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer