Nå er Hangeland sjefen

Et snaut år etter gjennombruddet på landslaget.

(Dagbladet.no): Da landslagskaptein Claus Lundekvam ble skadd i fjor høst, etablerte Brede Hangeland seg som ny makker for Erik Hagen i midtforsvaret på landslaget.

Nå, snaue elleve måneder seinere, mener Åge Hareide at den lange FCK-stopperen er den naturlige sjefen i forsvarsrekka.

- Jeg så Brede mot Ajax i Champions League-kvalifiseringen. Spesielt da Ajax måtte framover på slutten, var Brede veldig god. Han har gjort store framskritt. Brede er en god spiller med stor rekkevidde, sier Hareide.

Kan snakke mer

Han roser Hangeland for å være en tvers gjennom fokusert spiller. Det eneste han savner, er enda mer snakk fra den - i alle fall utenfor banen - relativt beskjedne rogalendingen.

- Han kan gjerne være mer kommanderende. Jeg vil høre ham enda mer, sier Hareide.

Hangeland synes egentlig han er pratsom på banen.

- Jeg synes jeg snakker mye. Jo mer vi snakker bak der, jo bedre er det jo for de foran oss, sier Hangeland til Dagbladet.no.

HELT SJEF: Brede Hangeland dominerer i lufta og langs bakken. På elleve måneder som førstevalg på stopperplass, har han vokst fram som sjef i landslagsforsvaret. Foto: Scanpix
HELT SJEF: Brede Hangeland dominerer i lufta og langs bakken. På elleve måneder som førstevalg på stopperplass, har han vokst fram som sjef i landslagsforsvaret. Foto: Scanpix Vis mer

Han innrømmer likevel at det er et område han kan forbedre seg enda mer på.

- Det kan aldri bli nok snakking. Det er ikke noe kjekt å møte et lag med elleve pratmakere, sier han.

- Tar gjerne sjefsrollen

Hangeland setter pris på rosen fra Hareide, og er bare glad for å ta ansvar bakerst.

- Jeg gjør alltid min jobb. Kan jeg bidra med snakk og overblikk, tar jeg gjerne den rollen. Jeg har alltid hatt den innstillingen at vi bakerst har muligheten for å se ting bedre.

Men hovedoppgaven er å stoppe motstanderen. Og det er ingenting han heller vil enn å klare det sammen med Erik Hagen, Marius Johnsen og Anders Rambekk på lørdag.

- Slipper vi inn null mål, kan vi ikke tape. Klarer vi å gi laget null baklengs, trenger vi bare å score ett for å vinne, sier Hangeland.

Panzer - Stolpen 1-0

Nå er Hangeland sjefen

Stoppermakker Erik Hagen så ut til å ville bidra også med den siste delen av oppgaven på dagens trening. Da laget øvde på cornere kom Hagen gang på gang inn med dødsforakt og rå kraft på bakerste stolpe.

Ved ett tilfelle headet han først ballen før han feide inn i stolpen så målet flyttet seg en halvmeter.

- Jeg var egentlig mer redd for stolpen. Han kalles vel ikke Panzer-Hagen for ingenting, flirer Brede Hangeland.

Både stolpen og Panzer så ut til å slippe nokså uskadd fra sammenstøtet.