Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er Hushovd verdensstjerne

Thor Hushovds markedsverdi er på vei opp i skyene etter to topplasseringer i Tour de France. Flere topplag ønsker nå å kjøpe ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går spurtet Thor Hushovd inn til en sterk femteplass på den andre etappen av Tour de France. Søndag imponerte han med en sjetteplass. 25-åringen er i ferd med å stabilisere seg i verdenstoppen.

- Dette er langt over forventningene. En sjette- og femteplass er bedre enn jeg hadde håpet på, innrømmer Thor Hushovd.

Men 25-åringen ergret seg over en langt fra perfekt spurt.

Endret taktikk

- Jeg er ikke kjempefornøyd med spurten. Jeg ble presset inn mot gjerdet. Jeg ser etterpå at jeg skulle ha brukt skulderen. Jeg tapte et par meter på det. Hvis jeg hadde vært litt tøffere, ville jeg ha vært lenger opp. Det veit jeg, sier han selvsikkert.

Grimstad-gutten framstår som en mer moden og selvsikker rytter under årets Tour de France. Med den sterke åpningen har han bevist at han kan være med på å kjempe om seieren hver eneste dag, så framt etappen er flat. For Hushovd har funnet suksessformelen. Han har endret taktikk og lykkes.

- I fjor måtte jeg støte og gå i brudd. Det slipper jeg i år. Jeg har fått en høyere standig på laget, sier han.

Tour de France er et gedigent mediesirkus. Crédit Agricole ser helst at en av deres ryttere er med og kjemper i teten. Det betyr medieoppmerksomhet, og penger i kassa. Men i år blir ikke Hushovd ofret.

- Målet er å sitte i feltet og spare krefter. Og for all del å unngå velt. I fjor følte jeg ikke at jeg var sterk nok til å hevde meg i spurten. I år er jeg blitt en sterkere spurter og kan derfor spare meg til de siste 500 meterne. Jeg har endret taktikk, sier han.

Populær

Grimstad-guttens sterke åpning i Tour de France er blitt lagt merke til.

- Thor er et hett navn. Jeg veit at de fleste lagene er interessert i ham. Jeg har selv byttet lag, og det kan være sunt med nye impulser og nytt opplegg. Han kan godt være moden for større oppgaver, mener Dag Otto Lauritzen.

Thor Hushovds kontrakt med Crédit Agricole går ut etter denne sesongen. Laget vil begynne forhandlingene om en ny kontrakt under Tour de France.

- Vi håper at han fortsetter og tror han kommer til å gjøre det. Vi vil bli veldig skuffet om han slutter nå. Da vil andre få nyte suksessen av vårt arbeid, sier Crédit Agricole-trener Denis Roux til Dagbladet.

Olympiatoppens mann på sykkelsiden Atle Kvålsvoll oppfordret i fjor Hushovd til å skifte lag. Nordmannen valgte å vente et år med å bestemme seg, selv om han fikk tilbud om en fordobling av lønna.

- Jeg tror Hushovd vil lytte til hva Kvålsvoll mener. Mener han at han skal skifte lag, så tror jeg dessverre Thor vil gjøre det, sier Roux.

Bedre ryttere

- Det som er viktig nå, er at han tenker på hva som gir ham best sportslig utvikling. Han bør ikke ha fokus på det økonomiske. Jeg vet at flere lag er interesserte, både Rabobank og Cofidis. Bjarne Riis har tidligere vist interesse, sier Kvålsvoll.

Han mener Crédit Agricole bør forsterke laget for at kraftkaren skal fortsette.

- Hushovd bør kunne sette krav til ryttermaterialet på laget. Hvis Thor skal bli verdens beste spurter, må han ha et par av de best spurterne i verden til å kjøre opptrekk for ham. Alle de beste rytterne har sterke løpere rundt seg, sier han.

- Crédit Agricole kommer nok til å begynne å prate med ham den siste uka av Tour de France. Andre lag vil ta kontakt tidligere. Men det handler om å være kald. Om han vinner en etappe, stiger verdien hans enda noen hakk, mener han.

IKKE PERFEKT: Thor Hushovd var ikke fornøyd med spurten i går, selv om han tråkket til med en sterk femteplass. Vinneren av gårsdagens etappe ble australske Baden Cooke (t.v.), franske Jean-Patrick Nazon (t.h.) tok andreplassen.