Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er Jansrud medlem i en eksklusiv klubb

- Dette er absolutt et høydepunkt for meg.

GRATULERES: Kjetil Jansrud vant  utforrennet i Kitzbühel lørdag. Like etterpå ble han gratulert av kulturminister Thorhild Widwey.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GRATULERES: Kjetil Jansrud vant utforrennet i Kitzbühel lørdag. Like etterpå ble han gratulert av kulturminister Thorhild Widwey. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud tok et langt skritt på veien mot legendestatus da han vant Hahnenkamm-utforen i Kitzbühel lørdag.

Fire nordmenn hadde vunnet renn i Kitzbühel før Jansruds triumf lørdag, men bare to av seirene har kommet i utfor.

Av norske løpere er det bare Atle Skårdal og Lasse Kjus som har vært fartskonger i verdens tøffeste utforløype, Die Streif. Det er derfor et eksklusivt lag Jansrud trer inn i med seieren lørdag.

- Dette er absolutt et høydepunkt for meg. Det er snakk om et legendarisk renn i ei legendarisk løype. Jeg har drømt om å kunne vinne her i mange år, sa Kjetil Jansrud til NTB til Kitzbühel lørdag ettermiddag.

Han rykket fram som «konge av Kitzbühel» etter å ha slått italienske Dominik Paris med to hundredels sekund. Det var en knepen seier som nær hadde røket i målhenget, men i motsetning til fredagens super-G hadde Jansrud marginene med seg i utforrennet.

• Les også: Om to uker er sannsynligheten stor for at Jansrud gjør noe ingen har gjort før ham

Temmet kattungen Den norske favoritten måtte vente lenge på toppen før rennet kom i gang. Tåke og lett snø gjorde det problematisk for arrangørene, og etter et par timer ble det bestemt å flytte starten så langt ned i fjellsiden at løypa ble halvert. De teknisk vanskelige partiene som Mausfalle og Steilhang ble kuttet ut. Ingen fordel for Jansrud, akkurat.

- Jeg likte ikke at starten ble flyttet ned, men det er jo slike ting som skjer og som man må omstille seg til. Det er jo ikke første gangen starten blir flyttet ned eller rennet utsatt, men det skifter jo på en måte litt av mentaliteten på rennet, sa Jansrud, som før start tvitret om løypa at «tigeren» var gjort om til en «kattunge».

- På besiktigelsen i dag tidlig la jeg en grei plan. Jeg satset på at jeg skulle ta de tidelene som kunne avgjøre rennet i de teknisk vanskelige partiene på toppen. Da var det selvsagt kjedelig at starten ble flyttet nedover. Jeg måtte nullstille og legge ny taktikk. Det ble jo et helt annet renn, fortalte Jansrud til NTB.

Vinnergleden den samme Det optimale for enhver fartskjører i alpint er å vinne i Kitzbühel med start helt fra toppen. Det har ingen norske alpinister klart, og det ble ikke slik for Jansrud heller. Han vant likevel en fullverdig seier.

- Det reduserer på ingen måte gleden av å vinne at vi ikke kjørte fra toppen. Du får meg ikke til å si at denne seieren er mindre verd. En seier er en seier, men det blir to forskjellige renn, sa Jansrud.

Han sa at forholdene var svært gode, noe som gjorde at farten ble veldig høy.

- Heldigvis var farten stor, særlig fra Hausbergkanten og ned til mål, og det skiller klinten fra hveten. Det ble ikke lett selv om løypa ble veldig forkortet. De beste var i teten, så slik sett var det ingen stor forskjell, la han til.

Men han var også ærlig med å si at han gjerne skulle ha vunnet fra toppen. Det ville gjort seieren enda større.

- Jeg er veldig fornøyd med kjøringen. Jeg synes det gikk utrolig bra helt ned til skråkjøringen etter Hausberg. Der ble jeg dratt mye lenger ned enn jeg trodde. Jeg klarte å komme meg høyt nok opp i linjen igjen, og det var det som sikret seieren. Det er jo ofte skråkjøringen som skiller seieren fra femteplasser, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media