Nå er Jansrud medlem i en eksklusiv klubb

- Dette er absolutt et høydepunkt for meg.

GRATULERES: Kjetil Jansrud vant  utforrennet i Kitzbühel lørdag. Like etterpå ble han gratulert av kulturminister Thorhild Widwey.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GRATULERES: Kjetil Jansrud vant utforrennet i Kitzbühel lørdag. Like etterpå ble han gratulert av kulturminister Thorhild Widwey. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud tok et langt skritt på veien mot legendestatus da han vant Hahnenkamm-utforen i Kitzbühel lørdag.

Fire nordmenn hadde vunnet renn i Kitzbühel før Jansruds triumf lørdag, men bare to av seirene har kommet i utfor.

Av norske løpere er det bare Atle Skårdal og Lasse Kjus som har vært fartskonger i verdens tøffeste utforløype, Die Streif. Det er derfor et eksklusivt lag Jansrud trer inn i med seieren lørdag.

- Dette er absolutt et høydepunkt for meg. Det er snakk om et legendarisk renn i ei legendarisk løype. Jeg har drømt om å kunne vinne her i mange år, sa Kjetil Jansrud til NTB til Kitzbühel lørdag ettermiddag.

Han rykket fram som «konge av Kitzbühel» etter å ha slått italienske Dominik Paris med to hundredels sekund. Det var en knepen seier som nær hadde røket i målhenget, men i motsetning til fredagens super-G hadde Jansrud marginene med seg i utforrennet.

• Les også: Om to uker er sannsynligheten stor for at Jansrud gjør noe ingen har gjort før ham

Temmet kattungen Den norske favoritten måtte vente lenge på toppen før rennet kom i gang. Tåke og lett snø gjorde det problematisk for arrangørene, og etter et par timer ble det bestemt å flytte starten så langt ned i fjellsiden at løypa ble halvert. De teknisk vanskelige partiene som Mausfalle og Steilhang ble kuttet ut. Ingen fordel for Jansrud, akkurat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.