- Nå er jeg bare helt for jævlig sliten

Nymark tok Norges første VM-medalje

UTMATTET: Trond Nymark var helt utkjørt etter å ha gått inn til VM-sølv på 50 kilometer kappgang i Berlin i dag.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
UTMATTET: Trond Nymark var helt utkjørt etter å ha gått inn til VM-sølv på 50 kilometer kappgang i Berlin i dag.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet.no): - Jeg har alltid visst jeg kunne klare det, nå gjorde jeg det!

Trond Nymark sto og skalv, tørket snørr, strevde med å snakke, klarte knapt å smile og viste i det hele tatt alle mulige tegn på å være totalt fysisk utmattet.

- Ja, jeg er sliten. Helt for jævlig sliten. Men jeg er glad også. Veldig glad.

Det er lov å være sliten etter å ha tatt VM-sølv på 50 kilometer kappgang.

- Det var dette jeg var god for i dag. Jeg fikk til det jeg hele tiden har visst jeg kunne klare. Jeg turte være tålmodig og følge mitt eget opplegg. Det lykkes. Jo, jeg er glad, vær sikker.

Som ei klokkeTrond Nymark gikk jevnt som ei klokke på Unter den Linden og rundt Brandenburder Tor. I runde etter runde. 25 to-kilometere midt inne i Berlin sentrum med ompa-musikk, pølselukt og øltelt.

Han la ikke merke til noen av delene. Han gikk i en slags transe. Bare familien og trener Per Aksel Straus registrerte han. Da han passerte dem fikk han oppmuntrende ord og blikk.

- De betyr mye for meg. Hele teamet betyr enormt, sier han om foreldrene Harald og Bjørg, samboer Britt Lise og ikke minst sønnen Magnus på ti måneder.  De heiet på ham ute i løypa, og Nymark fikk blikkontakt med sønnen flere ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer