Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er jeg bare helt for jævlig sliten

Nymark tok Norges første VM-medalje

UTMATTET: Trond Nymark var helt utkjørt etter å ha gått inn til VM-sølv på 50 kilometer kappgang i Berlin i dag.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
UTMATTET: Trond Nymark var helt utkjørt etter å ha gått inn til VM-sølv på 50 kilometer kappgang i Berlin i dag.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

BERLIN (Dagbladet.no): - Jeg har alltid visst jeg kunne klare det, nå gjorde jeg det!

Trond Nymark sto og skalv, tørket snørr, strevde med å snakke, klarte knapt å smile og viste i det hele tatt alle mulige tegn på å være totalt fysisk utmattet.

- Ja, jeg er sliten. Helt for jævlig sliten. Men jeg er glad også. Veldig glad.

Det er lov å være sliten etter å ha tatt VM-sølv på 50 kilometer kappgang.

- Det var dette jeg var god for i dag. Jeg fikk til det jeg hele tiden har visst jeg kunne klare. Jeg turte være tålmodig og følge mitt eget opplegg. Det lykkes. Jo, jeg er glad, vær sikker.

Som ei klokke
Trond Nymark gikk jevnt som ei klokke på Unter den Linden og rundt Brandenburder Tor. I runde etter runde. 25 to-kilometere midt inne i Berlin sentrum med ompa-musikk, pølselukt og øltelt.

Han la ikke merke til noen av delene. Han gikk i en slags transe. Bare familien og trener Per Aksel Straus registrerte han. Da han passerte dem fikk han oppmuntrende ord og blikk.

- De betyr mye for meg. Hele teamet betyr enormt, sier han om foreldrene Harald og Bjørg, samboer Britt Lise og ikke minst sønnen Magnus på ti måneder.  De heiet på ham ute i løypa, og Nymark fikk blikkontakt med sønnen flere ganger.

Berlin-ferie
Trond Nymark kommer til å trenge et par uker på å restituere seg etter sølvløpet i går. Den første av dem tar han i Berlin - som turist.

- Nå skal jeg unne meg ei uke ferie. Jeg gjør det med god samvittighet nå. Vi skal være her i Berliin og rusle rundt i byen. Det er mye å kikke på her, sier sølv-vinneren til Dagbladet.no

Trond Nymark mener selv han er sterkere både i hodet og beina enn før. Den mentale påkjenningen med å gå i tre timer og førti minutter er enorm.

- Ingen tvil om at jeg er sterkere enn før. Jeg har utviklet meg år for år, selv om det ikke alltid har sett sånn ut.

- Og det skal du fortsette med fram mot London-OL?

- Ja, jeg skal bli enda bedre. Jeg føler jeg har mer inne enn dette, sier Nymark etter VM-sølvet. Bare russeren Sergej Kirdjapkin var sterkere i går. 

Nymark gikk på 3.41.16 på sine femti kilometer. Ingen nordmann har noen sinne gått fortere.

... MEN GLAD: - Jeg er glad også. Veldig glad, sier Norges første medaljevinner i Berlin-VM.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
... MEN GLAD: - Jeg er glad også. Veldig glad, sier Norges første medaljevinner i Berlin-VM.Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling