Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er jeg bare lettet

Maiken Caspersen Falla håper OL-formen er på gang etter NM-gull.

GLAD: Maiken Caspersen Falla fikk en opptur på dagens NM-sprint.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLAD: Maiken Caspersen Falla fikk en opptur på dagens NM-sprint. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Da Katrine Harsem jubelt som besatt etter målgang, trodde Maiken Caspersen Falla hun hadde tapt spurten mot overraskelsesjenta i sprintfinalen fra Varden Idrettslag.

Det hadde hun ikke. Caspersen Falla spurtet seg til sprintgullet i NM, og var mest lettet etterpå.

- Jeg var veldig nervøs i dag, og veldig sulten på å lykkes. Det er bare seks dager siden jeg røyk ut i prologen i Nove Mesto, så akkurat nå er jeg nok mest lettet, sa hun på pressekonferansen etter løpet.

Frustrert og skuffa
Caspersen Falla er såkalt bankers på den individuelle sprinten i OL i februar, men Falla har også ambisjoner om å få gå teamsprinten sammen med Marit Bjørgen i OL. For å oppnå den drømmen må hun danke ut Ingvild Flugstad Østberg, som har hatt flere gode sprintresultater internasjonalt de siste månedene.

Og da passer det ekstremt dårlig å rkye ut av en verdenscupprolog noen uker før lekene i Russland tar til.

- Jeg ble veldig frustret og skuffa da jeg røyk ut sist helg, men det positive var at jeg følte det var en dårlig løp. Det hadde vært mye verre om jeg hadde vært sliten og følt at jeg hadde gått bra, for så å ikke gå videre, sier Falla til Dagbladet.

Funnet formen?
På dagens sprint slo hun samtidig sin argeste sprintrival og gode venninne Østberg i finalen, og åpnet diskusjonen om teamsprinten på vidt gap igjen.

- Det var viktig for selvtilliten min å lykkes her. Resultatene tidligere i år har vært litt opp og ned, så kanskje jeg har lykkes godt med å finne toppformen til OL?, spør Falla.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!