- Nå er jeg dritfornøyd

Petter Solberg har slitt med motgang nesten hele helga, men etter de to første fartsprøvene søndag var smilet endelig på plass igjen!

LAMIA (Dagbladet.no) - Nå er jeg dritfornøyd. Jeg har en bedre følelse nå enn jeg har hatt tidligere i helga, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

Han var riktignok ikke raskest på verken etappe 16 eller 17, men fordi han lå helt nede på 9. plass foran dagens fire siste fartsprøver starter han så tidlig at han brøyter grusen for de som ligger foran han på resultatlista.

Fremdeles bak

Petter var sjette raskest på prøve 16 - 7,6 sekunder bak Toni Gardemeister, og femte raskest på prøve 17 - 13,3 sekunder bak ledende Sebastien Loeb.

- De tidene jeg kjører på nå har jeg ikke hatt tidligere fra så dårlig startposisjon, så nå er det endelig morsomt å kjøre igjen. Vi har lyktes med en del endringer på bilen siden i går; demperne er justert og vi var også heldig med dekkvalget, sier Petter til dagbladet.no.

Bilene er nå inne til service og regrouping. Den nest siste fartsprøven - rallyets lengste med 34,80 kilometer - starter klokka 10.45.

I sammendraget ligger Petter fortsatt på 9. plass, 5.48,1 minutter bak Loeb. Fram til Markko Märtin på 8. plass er det 41,1 sekunder.

BRA DEKKVALG: Petter Solberg i samtale med dekkleverandøren Pirelli (i gult) og sin sjefsingeniør Pierre Genon på vei inn til søndagens eneste service. - Vi har vært heldige med dekkvalgene i dag, sier Petter. Foto: Roy Wahlstrøm.
BRA DEKKVALG: Petter Solberg i samtale med dekkleverandøren Pirelli (i gult) og sin sjefsingeniør Pierre Genon på vei inn til søndagens eneste service. - Vi har vært heldige med dekkvalgene i dag, sier Petter. Foto: Roy Wahlstrøm. Vis mer
RIKTIGE DEKK: Petter Solberg under dagens første fartsprøve. Foto: Scanpix/EPA