- Nå er jeg lei av å ikke vinne kamper vi er best i

Kenta etter uavgjort mot LSK.

POENGDELING: Lucas Pratto reddet ett Lyn-poeng, men trener Kent Bergersen er likevel ikke fornøyd. Foto:  Sara Johannessen / SCANPIX
POENGDELING: Lucas Pratto reddet ett Lyn-poeng, men trener Kent Bergersen er likevel ikke fornøyd. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

||| Henning Berg så ut til å få et glitrende gjensyn med Ullevaal og Lyn som Lillestrøm-trener, men Lucas Pratto ga aldri opp og sikret til slutt 1-1.

Berg ledet Lyn i 122 kamper før han gikk til Lillestrøm i fjor høst. Mandag sto han for første gang ansikt til ansikt med gamleklubben. Og det så ut til å gå riktig godt for den tidligere landslagsstopperen.

For mens Lillestrøm fremsto som et svært effektivt lag, som gikk seirende ut av de aller fleste nøkkelduellene, var ikke marginene på Lyns side. Avslutningene var heller ikke av toppklasse, men kvarteret før full tid løsnet det.

Lucas Pratto hadde i søramerikansk samspill med Diego Guastavinho tidvis storspilt på Ullevaal-gresset, men avslutningene sto ikke i stil til spillet. Etter 74 minutter fikk han imidlertid knalltreff.

Etter å ha skåret inn i feltet fra kanten, banket han inn 1-1. Dermed utlignet han Marius Johnsens 1-0-mål fra første omgang. Delte poenger gjør også at begge lagene fortsatt er godt inne i nedrykksstriden.

- Når vi leder 1—0 er det naturlig at Lyn har mer av spillet. Men vi hadde håp om å holde det lenger. Begge lag har sjanser og begge kunne ha vunnet, sier Berg.

Best på tribunen - Nå er jeg lei av å ikke vinne fotballkamper vi er best i. Vi slipper inn et jævla drittmål og produserer sjanser hele veien, sier Lyn-trener Kent Bergersen til TV 2.

Hva gjelder tribunekampen, kan iallfall Berg fryde seg over at hans nye klubb gikk seirende ut av den. Den ble vunnet før den virkelige kampen i det hele tatt var i gang. Men det var vertene som åpnet best ute på gressmatten.

Med en søramerikansk duo i sommerslag, styrte nemlig Lyn spillet i åpningsminuttene. Argentinske Pratto og uruguayanske Guastavino samspilte flott, men avslutningene var bare så som så.

Dermed ble det heller ingen mål for Oslo-laget før hvilen. Lillestrøm trengte derimot bare én sjanse for å få nettkjenning. Fem minutter før hvilen fikk Marius Johnsen stige helt alene til værs.

- Vi spiller en grei kamp og forsvarer oss bra. Men det er surt å tape når man leder 1-0. Vi åpnet bra, men så kom Lyn mer og mer med, sa LSKs Bjørn Helge Riise.

Avslutningstrening? I annen omgang hadde Lyn en rekke sjanser, mange nok til å vende til seier, men det ble med Prattos ene mål. Da hadde Paul Obiefule nettopp avsluttet i tverrliggeren. Samme Obiefule hadde en stor sjanse i sluttminuttene, men avslutningen var ikke god nok.

Det er et problem Kent Bergersen og Lyn bør jobbe med. Opp mot ti store sjanser, og bare ett mål, holder ikke.

- Vi scorer ikke nok på trening heller, sier en oppgitt Bergersen.

(NTB)

TILBAKE: Marius Johnsen er endelig tilbake og i kveld scoret han også. Foto:  Sara Johannessen / SCANPIX
TILBAKE: Marius Johnsen er endelig tilbake og i kveld scoret han også. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer