LYKKELIG OG LETTET: Marit Bjørgen og Therese Johaug smilte bredt etter at de to sørget for norsk dobbeltseier på ti kilometer klassisk fellesstart i franske La Clusaz
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LYKKELIG OG LETTET: Marit Bjørgen og Therese Johaug smilte bredt etter at de to sørget for norsk dobbeltseier på ti kilometer klassisk fellesstart i franske La Clusaz Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Nå er jeg lettet og veldig glad

Marit Bjørgen overlegen i verdenscupcomebacket.

LA CLUSAZ (Dagbladet): Marit Bjørgen skled over målstreken med armene i været mens hun skrek ut i glede.

Den 58. verdenscupseieren hennes var kanskje også den viktigste for henne etter den ufrivillige konkurransepausen på 49 dager.

Før start var nemlig Bjørgen uvanlig spent. Spent på om formen og kapasiteten var der den var før hjerterytmeproblemene før nyttår.

- Er du lettet nå?

- Egentlig er jeg det. Jeg fikk det svaret jeg ville ha her. Jeg er glad nå, veldig glad, sier Bjørgen til Dagbladet etter løpet.

Kladdet for Kowalczyk
Svaret var selvfølgelig at hun ikke bare kunne henge med teten. Hun tok den og vant.

Rennet i La Clusaz ble litt reprise på det som har vært status i verdenscupen for kvinner. Justyna Kowalczyk, Therese Johaug og Marit Bjørgen forsvant fra de andre jentene og gjorde opp om seieren seg imellom.

Og da Kowalczyk gikk ut av sporet i den nest siste bakken, fikk kladder under skiene og kastet seg inn foran Johaug igjen, fikk Bjørgen den luka hun trengte for å sikre seieren.

- Jeg gikk et bra taktisk løp i dag, Therese gjorde en kjenmpejobb, men jeg hadde bare fokus på å ligge i rygg på den som var i front, sier Bjørgen.

- Og da Kowalczyk begynte å løpe på skiene i den siste bakken tenkte jeg at jeg bare måtte skli på skiene mine. Så kladdet det for henne, og jeg fikk en luke på toppen.

Sliten
I mål lå både Johaug og Bjørgen på snøen og smilte til hverandre. Begge de norske jentene fikk akkurat det de ville i La Clusaz; en plass på pallen.

- Jeg var så sliten at jeg bare måtte komme meg i mål og legge meg ned, sier Bjørgen.

- Jeg ville bare få et svar på at jeg hadde gjort det riktig siden touren ikke ble noe av. Det svaret fikk jeg i dag!