Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er jeg like lykkelig som grisen i dritten

Thorkildsen kronet «comebacket» med seier.

VANT I COMEBACKET: Andreas Thorkildsen vant i comebacket. Foto: AP Photo / Andy Wong
VANT I COMEBACKET: Andreas Thorkildsen vant i comebacket. Foto: AP Photo / Andy Wong Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha mistet blant annet Bislett Games med en lårskade var Andreas Thorkildsen som ventet tilbake på friidrettsbanen i finske Kuortane.

«Comebacket» endte meget bra, sett med norske øyne.

Thorkildsens lengste kast var på 84,31 meter, nesten fem meter lengere enn nestemann. Det lover godt foran friidretts-VM i Daegu i Sør Korea.

- 84.33 meter, første plass og frisk. Glad som en gris i dritten, skriver Thorkildsen på Twitter etter seieren.

Thorkildsen-trener Åsmund Martinsen mener Thorkildsen har all grunn til å være fornøyd med seieren, men mener Thorkildsen likevel var litt rusten etter det lange skadeavbrekket.

- Jeg synes det gikk ganske bra her. Andreas har grunn til å være fornøyd med 84,33 meter etter den lange pausen han har hatt, og han vant en klar seier, slo trener Åsmund Martinsen fast overfor NTB lørdag.

- Han hadde litt problemer med timingen i tilløpet, for det er jo veldig lenge siden han har kastet i konkurranse med fullt tilløp. Han kom litt sent på stambeinet i utkastet, og det ga seg utslag i kastingen, sa Martinsen til NTB.

Martinsen sier at Thorkildsen kjente ingenting til lårskaden som gjorde at han måtte stå over Bislett Games.

- Andreas gjennomførte en full konkurranse uten å kjenne noe til skaden som satte ham utenfor så lenge. Det er jeg fornøyd med, for det aller viktigste nå var at han kunne kaste og vite at han var skadefri, sa Martinsen til NTB
.

Ari Mannio tok annenplassen bak Thorkildsen i Kuortane Games lørdag, men han kastet ikke mer enn drøye 79 meter. Antti Ruuskanen tok tredjeplassen, mens Thorkildsens gamle rival Tero Pitkämäki endte helt nede på femteplass med et bestekast like i overkant av 78 meter, skriver NTB.