- Nå er jeg lykkelig

- Nå er jeg en lykkelig mann, sa Molde-trener Odd Berg da Molde gikk av banen med 3-1 over portugisiske Leiria.

Dermed har Molde sikret seg avansement til 2. runde i UEFA-cupen med 3-2 etter to kamper. Og Moldes seier onsdag kveld var fullt fortjent. Dette var muligens årsbeste av laget fra Rosenes by.

Molde møtte raske og ballsikre Leiria-spillere med et tett, godt kollektivt og angrepsvillig spill. Spesielt forsvarsspillerne David Ljung og Trond Strande bidro sterkt til trykket fremover på banen. Etter 35 minutter ble Fredrik Gustafson felt på 16-meterstreken, og straffen satte Magne Hoseth inn.

1-0 holdt seg ut omgangen, og da Daniel Berg Hestad la på til 2-0 på var muligheten for sammenlagtseier plutselig reell. Det innså også et skuffende lite publikum på Molde stadion.

Straffe avgjorde

Leirias Marciel reduserte til 2-1 på en unødvendig retur fra en ellers god Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk, men Molde kom tilbake og fikk enda et straffespark da Bernt Hulsker ble felt. Enkelte mente at fellingen skjedde like utenfor 16-meteren, men dommeren var sikker i sin sak - og Magne Hoseth la på til 3-1, som ble sluttresultatet.

Leiria-trener Vitor Pontes var lite oppstemt etterpå. Han klaget på uheldige episoder på banen og mente at dommeren hjalp Molde med seieren. Men bortsett fra de 15 første minuttene og en liten periode i annen omgang, imponerte ikke gjestene fra Portugal i særlig grad. De utmerket seg tvert imot med usportslig opptreden da Hoseth forberedte seg til sine to straffespark.

Odd Berg var derimot svært fornøyd. -Dette var en perfekt andreomgang. Vi var både kompakte og tålmodige, og denne seieren kan også hjelpe oss videre i serien, sa Berg. Han hadde lørdagens bunnoppgjør mot Aalesund i tankene.

Bortskjemt

Noen ønskemotstander i 2. runde har han foreløpig ikke. -Vi tar det som måtte komme, og håper det blir mer folk her ved neste korsvei, sa Molde-treneren. Det var nemlig bare 1787 som fikk med seg en kamp med nerve, vilje og mye god fotball i Molde.

- Kanskje er Molde-publikum litt bortskjemt med mange store kamper og mesterligaspill. Men jeg håper det blir fullt hus i 2.-rundekampen, sa han.

Hos Molde var både Magne Hoseth, Magnus Kihlberg og Daniel Berg Hestad svært gode, men i denne kampen var David Ljung eneren. Bernt Hulsker fikk spille fra start som midtspiss for Anders Hasselgård, uten at det løste Moldes spissproblem.

(NTB-Kjell Herskedal)

JUBEL:</B> Molde-gjengen kunne ta bølgen etter kveldens kamp på Røkke-løkka. Foto: Per Tormod Nilsen/Scanpix