«Nå er jeg nesten normal»

Med følgende ord mener Diego Maradona (39) at han snart er klar til å vende tilbake til fotballen: - Nå virker 60 prosent av hjertet mitt, det er nesten som en normal person.

Tilbake på Cuba etter sin opptreden i testimonialkampen til Lothar Matthäus sist uke feiret den argentinske fotballguden med en heidundrende grillfest, vin og feite Havanna-sigager. Stolt og sprudlende lot Maradona seg intervjue av nyhetsbyrået Reuters onsdag - og han snakket ivrig om sin stadig bedre helse, sin fantastiske karriere, manager-planene, fotball-EM, Wembley - og avslørte at George Best er hans idol.

Om helsa: - Da jeg kom til Cuba i januar, virket mindre enn 30 prosent av hjerte. Nå virker 60 prosent. For det takker jeg legene, Fidel Castro og det cubanske folk. Jeg føler meg i fin form, og i kampen for Lothar Matthäus føltes det som om tida har stått stille, sier Maradona.

- Jeg kunne løpe og trylle med ballen. Det var fantastisk. Jeg er snart klar til å vende tilbake til fotballen, som trener eller manager.

Om Wembley: - Jeg skulle ønske de kunne modernisere det i stedet for å rive det og bygge nytt.

Om Guds hånd: - Det engelske folk har aldri tilgitt meg. Og jeg har heller ikke snakket med Peter Shilton siden det VM-målet i 1986. VM-tittelen er det største jeg har vunnet.

Om EM i fotball: - Nederland vinner, først og fremst fordi de er på hjemmebane. Og jeg håper at jeg selv får muligheten til å oppleve EM på nært hold, sier Maradona.

MOT NORMALT: Bare timer etter at Diego Maradona var kommet tilbake fra avskjedskampen til Lothar Matthäus, feiret legenden med vin, Havanna-sigarer og unge fans på Cuba.