-  Nå er jeg OL-favoritt

Etter sin tredje sprintseier av fem mulige i verdenscupen innrømmer Frode Andresen (32) at han nå er gullfavoritt i OL neste måned.

ANTERSELVA (Dagbladet): -  En seier kan være flaks, men tre seirer er ingen tilfeldighet. Denne seieren bekrefter at jeg er i rute til OL, og at jeg ikke kan snakke meg vekk fra et favorittstempel, sier Frode Andresen til Dagbladet etter oppvisningsløpet som gir ham all mulig grunn til å glede seg til den olympiske ilden tennes.

Hønefoss-mannen har hatt for vane å slite med skytingen, men mye tyder på at han er i ferd med å bli trygg og selvsikker på standplass.

På sprinten i går var alle ti skuddene solide treff.

-  Ingen av dem var i nærheten av å være kantskudd engang. Det er deilig å føle at skytingen er fantastisk. Nå er det bare å beholde flowen framover, og flyte på den gode følelsen. Gode opplevelser skaper nye gode opplevelser, sier Frode Andresen.

-  Mer på tomgang

-  Hva skyldes det at det plutselig snur for deg på standplass?-  Jeg har skutt rundt 30 prosent mer i år enn tidligere, og jeg har skutt så bra at om jeg hele tiden hadde vært like god i konkurranse som på trening, så hadde jeg vunnet mye.

-  Men jeg har hatt en tendens til å tenke mer enn jeg har godt av. Min utfordring er å gå mer på tomgang, og kanskje jeg er blitt litt flinkere til det, og endelig får betalt for alt arbeidet jeg har lagt ned, smiler Andresen.

Slått av Hanevold

FAVORITT: Plutselig er ustabile Frode Andresen en stabil gullfavoritt I OL. Ikke rart han må klø seg litt i hodet Foto: BJØRN LANGSEM
FAVORITT: Plutselig er ustabile Frode Andresen en stabil gullfavoritt I OL. Ikke rart han må klø seg litt i hodet Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

I sporet har han alltid vært av de aller raskeste skiskytterne. I går ble han bare slått av veteranen Halvard Hanevold (36), som var åtte sekunder raskere - og for første gang i sin lange karriere hadde beste langrennstid i et verdenscuprenn.

-  Jeg har slitt med ryggen de siste fire ukene, men følte at det begynte å løsne i Ruhpolding forrige helg. Men slik jeg føler det nå kan jeg gå seks-sju sekunder raskere per runde, sier Andresen.

I dagens jaktstart starter Andresen hele 34 sekunder foran tyske Ricco Gross.

Men Frode tar ingen ting for gitt i dag.

-  Kommer halsende

-  Jeg har gått så mange jaktstarter at jeg vet at det blir et helt annet løp. Et minutts forsprang er egentlig minimalt, og et halvminutt er tilnærmet lik null. Hele gjengen kommer halsende etter meg, sier Andresen.

Lysten på å gå femmila i langrenn i OL er ikke blitt noe mindre. Men Frode tror ikke han får slippe til på distansen.

-  Jeg har lyst til å være med opp den siste bakken på femmila, men foreløpig virker det ikke som om det er særlig aktuelt å slippe til skiskyttere i langrenn. Vi får bare vente og se.

BEST IGJEN: Frode Andresen på seierspallen med andremann, tyske Ricco Gross (t.v.) og tredjemann, russiske Maxim Tchoudov.