-  Nå er jeg så sliten

En utmattet Petter Solberg holdt på å kjøre på et villsvin mens han snakket med Dagbladet. Det er tøffe dager for verdensmesteren, som sier han ikke har gitt opp VM.

-  Vet du hva? Nå er jeg så sliten. Fryktelig sliten.

En drøy uke i Japan gjorde susen for Petter Solberg. Han har vært superkjendis under Rally Japan, og det har vært fullt kjør fra morgen til kveld. Onsdag natt klokka 03.00 kom han hjem med kroppen instilt på en helt annen døgnrytme.

-  Tar på

-  Jeg fikk sovet noen timer, så var det opp og hente bagasjen, som var forsinka. Det tar på dette livet, men det er fryktelig moro, da, sier Petter fra bilen.

-  Oioioi, villsvin!

-  Villsvin?

-  Det var nesten så jeg kjørte på det. Men det gikk greit.

29-åringen er i italienske Sardinia for å teste ut noen nye deler til Subaruen.

-  De håper vi å få brukt i Rally Australia (avslutningsløpet). Da skal det gå enda fortere enn i Japan.

Mandag går turen til Wales, hvor Petter vant VM-sammenlagt i fjor. Rett etterpå haster han til Paris med kona Pernilla og sønnen Oliver (3).

Mr Hollywood

-  Vi skal spille inn en PR-film for Subaru i to dager. Den skal først til Japan, og så regner jeg med at den blir sendt verden rundt etterpå, sier Petter.

Med 30 poeng opp til VM-leder Sébastien Loeb i sammendraget, og fem runder igjen av sesongen, skulle man tro at Petter Solberg innser at slaget er tapt. Men Spydeberg-gutten nekter å gi opp.

-  Det kan jeg jo ikke, men jeg skjønner selvfølgelig at det er mest opp til Loeb. Selv om jeg vinner de neste løpene, er jeg avhengig av at han gjør det dårlig, sier Solberg, som ikke har hørt noe om ryktene som linker Markko Märtin tilbake fra Ford til Subaru.

Han ligger på tredjeplass i VM-sammendraget, ett poeng bak Petter.

Sainz' etterfølger

-  Nei, det har jeg ikke hørt. Men sjøl om vi skulle ha to kandidater til VM-tittelen i stallen, vil ikke det være problematisk. Den som er best, kjører fortest. Sånn er det bare.

Selv om man snakker om at Märtin kan være på vei til Subaru, ser det ut til at estlenderen blir ny fører for Peugeot, mens lagkompiss i Ford, Francois Duval, tippes å ta over for legenden Carlos Sainz i Citröen.

<P> SLITSOMT: Verdensmester Petter Solberg merker kjøret etter at rallysirkuset var i Subaruens hjemland, Japan. Men han har fortsatt tro på at Sébastien Loeb skal tape forspranget i sammendraget.