TILBAKE: - Nå er jeg tilbake for fullt, konstaterte Ingvill Måkestad Bovim etter å ha løpt Sentrumsløpet i Oslo i dag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TILBAKE: - Nå er jeg tilbake for fullt, konstaterte Ingvill Måkestad Bovim etter å ha løpt Sentrumsløpet i Oslo i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Nå er jeg tilbake for fullt

Ingvill Måkestad Bovim er «back in business».

Ingvill Måkestad Bovim er «back in business» som Norges desidert beste mellomdistanseløper blant jentene. Det viste hun i Sentrumssprinten.

- Jo da, nå er jeg tilbake for fullt, og etter at jeg startet opp for alvor 1. januar, er det faktisk gått bedre enn jeg hadde håpet, selv om jeg skal være forsiktig med å snakke om at jeg ligger foran skjema på trening, sa en smilende Bovim til NTB etter å ha knust konkurrentene i den 800 meter lange Sentrumssprinten.

Hun lå godt plassert i feltet til det gjensto et par hundre meter å løpe på Carl Johans Gate opp mot Egertorget, men så satte hun inn turboen, og da forsvant konkurrentene et stykke bak.

- Jeg tok det litt forsiktig fra start, men det var også litt vanskelig å løpe på grusen ved Slottet. Jeg ville ikke ta noen sjanser, for formen min er veldig bra nå, sa Bovim. Målsettingen hennes var seieren og medaljen hun fikk, men hun fortalte også at det hadde vært en veldig morsom opplevelse å løpe på Oslos hovedgate full av folk.

Sør-Afrika - Det er dette jeg regner for det skikkelige comebackløpet mitt, selv om jeg tjuvstartet og løp et par løp i Sør-Afrika i vinter. Det neste nå kommer til å bli en 800 meter på Sportsplassen på Bækkelaget 12. mai, men jeg kan ikke si annet enn at det er deilig å være tilbake i konkurranse igjen, sa hun.

Ingvill Måkestad Bovim kom til London med ødelagt hæl og fikk ikke løpt på Olympiastadion der i 2012. Hun måtte gjennom en operasjon og i etterkant av det ble hun gravid og mamma til en sønn. Dermed ble det ingen sesong på henne i fjor heller, men nå er hun tilbake med minst like høye mål som før hælskaden satte henne på sidelinjen for snart to år siden.

- Målet med dette løpet var ikke annet enn å komme i gang med konkurranser igjen, og jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen til Ingvill. Planen var å gå rolig ut og kjøre på de siste 200 meterne. Det gjorde hun, slo trener Knut Jæger Hansen fast overfor NTB.

Rolig start Ingvill Måkestad Bovim planlegger å ta det litt rolig med konkurransene både i mai og juni i år, men likevel kommer hun til å stille i en del løp.

- Det første blir en 800 meter på Sportsplassen på Bækkelaget 12. mai. Deretter stiller jeg i Åpningsstevnet på Bislett 22. mai. Der får jeg forresten internasjonal matching. Det skal bli spennende. Jeg skal løpe 600 meter i Florø 7. juni, og der er målet å sette norsk rekord.

- Det første løpet jeg virkelig satser på å løpe skikkelig fort blir 800 meter på Bislett 11. juni. Deretter er det lag-EM i Tallinn, mens Diamond League-starten min finner sted i Paris 6. juli på 1500 meter. Det gleder jeg meg til, for der løper jeg alltid fort, sa Ingvill Måkestad Bovim etter å ha bestått sesongdebuten med glans på Karl Johans Gate i Oslo lørdag ettermiddag.

I klassen for menn var det Håkon Musholm som gikk til topps på 800-meteren fra Slottsplassen til Egertorget.

(NTB)