Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er Johnny blid igjen

Jensen har også folket i ryggen.

STAVANGER (Dagbladet.no): Johnny Jensen var i går kveld rasende, etter at han ble stilt spørsmål om hvorfor han ikke skjøt da Norge fikk direktefrikast i siste sekund.

Hadde han scoret, ville Russland gått videre på Montenegros bekostning.

Strekkjempen valgte å gi ballen til dommeren, og dermed var montenegrinerne videre.

- Jeg tenker ikke på dette lenger nå, sier Jensen.

- Greit å bli spurt om det

Dagbladet.no møter ham i forkant av ettermiddagens trening i Stavanger Idrettshall, hvor Norge i morgen skal spille mot Polen i EM-sluttspillet. Nå smiler han, slik han pleier å gjøre.

Seieren i går kveld betyr at Norge starter med fire poeng i sluttspillet. Aldri før har et norsk lag hatt et så godt utgangspunkt for å nå en semifinale.

Likevel handlet veldig mye om Jensens skuddnekt.

image: Nå er Johnny blid igjen

- Alle vet at det nesten er umulig å score på et sånt skudd, og sjansene er større for å skade noen. Da skyter ikke jeg. Vi hadde vunnet, det var alt jeg tenkte på.

- Synes du det var urettferdig å bli stilt spørsmål om dette etter kampen?

- Nei, jeg skjønner at dere spør, men når noen stiller de samme spørsmålene gang etter gang og insinuerer at det var avtalt spill, da blir jeg irritert.

Folket i ryggen

For Norge hadde ingenting å tjene på å få med seg Montenegro i stedet for Russland. Hvis russerne hadde blitt med videre, hadde Norge hatt seks ekstra plussmål nå - siden resultatene mot dårligste lag i gruppespillet strykes.

De fleste mener også at Russland har mest å gå på, slik at de hadde hatt en større sjanse til å ta poeng fra de andre lagene i gruppa - som Norge kjemper mot.

De norske spillerne støttet Jensen 100 prosent i går kveld, og i dag fikk også Tyskland-proffen støtte fra norsk-russiske Sergej Demidov. Han sier at han nok ville skutt i en sånn situasjon, men at Russland bare kan skylde seg selv.

En avstemning på Dagbladet.no viser at at Johnny Jensen også har folkets støtte.

STILT TIL VEGGS: Johnny Jensen ble fly forbanna da han i går ble spurt om hvorfor han ikke forsøkte å score da Norge fikk frikast i siste sekund. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
STILT TIL VEGGS: Johnny Jensen ble fly forbanna da han i går ble spurt om hvorfor han ikke forsøkte å score da Norge fikk frikast i siste sekund. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

7000 av nesten 10 000 mener at det var greit å ikke skyte, og at russerne bare har seg selv å takke.

LESERNES DOM: De fleste av de knapt 10 000 som har stemt, mener Johnny Jensens avgjørelse var grei, ettersom russerne hadde seg selv å takke for at de ikke gikk videre i håndball-EM.
BLE BLID: Johnny Jensen var i bedre humør dagen derpå, og han skjønner at folk stilte spørsmål om avgjørelsen hans.
Å SKYTE ELLER IKKE Å SKYTE: Her står Johnny Jensen klar med ballen, men i stedet for å skyte ga han ballen til dommeren. Det førte til heftige diskusjoner i Drammen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media