Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er junior blitt stor

Hun er EM-troppens yngste og kom med i 12. time. I går fikk Gøril Snorroeggen (19) endelig vist hvorfor hun er tatt med til mesterskapet.

GYÖR (Dagbladet): Mot Slovenia i går kom hun inn på stillingen 14-6 mot slutten av førsteomgang. Landslagssjef vet hvilket enormt potensial hun her råder over og ønsker å gi tenåringsjenta nyttig rutine foran kommende mesterskap hvor hun garantert vil bli en kommende norsk stjerne.

Men allerede nå er det tydelig hvilken stjerne som er i emning:

-  Roet meg ned

Etter en famlende start i går hevet hun seg stort utover i andre omgang og hamret ballen i mål fire ganger på fem skudd. I tillegg hadde hun to målgivende pasninger og skaffet Norge to straffer.

-  Jeg har vært litt stresset i de andre kampene, og bestemte meg for å være roligere i denne kampen. Og jeg synes jeg etterhvert lyktes bra. Det var godt å få markert seg og vist noe av det jeg kan, sier en fornøyd Gøril Snorroeggen til Dagbladet.

Hun innrømmer at det utover i kampen føltes litt snodig å spille ut Slovenia så til de grader.

-  De sleit med å score, men hver gang vi fikk tak i ballen løp vi den rett i mål. Til slutt sto vi bare og smilte til hverandre, for det var så stort. Det er nemlig ikke ofte man vinner med så mange mål i internasjonal håndball, sier Gøril Snorroeggen.

Hun vil likevel ikke kalle gårsdagens målshow for sitt store comeback.

-  Det skal kanskje litt mer til for at jeg skal kunne si at jeg har slått igjennom på landslaget. Men jeg håper jeg får flere sjanser til å vise meg fram i EM, for dette gir mersmak, sier Gøril Snorroeggen.

Marit Breivik ønsker også at hun trenger litt mer tid før hun får sitt definitive gjennombrudd blant Norges beste håndballspillere.

Får spille mer?

-  Hun kan ta fram enda mer enn hun har gjort hittil, så god er hun. Og motstanden i dag var ikke i vår klasse. Men Gøril fikk vist hva som bor i henne, og det gleder meg, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Gøril kom med i EM-troppen på bakgrunn av sin vanvittige målhunger i Gildeserien. I Norge er hun nummer to på toppscorerlista så langt i sesongen med 83 mål på ti kamper. Et snitt på 8,3 for en 19-åring i toppserien sier det meste om potensialet som ligger i tenåringsjenta.

Med to kamper igjen er Gøril forberedt på at hun kanskje ikke får spille mer i EM. Nå er det vinn eller forsvinn mot Ungarn lørdag.

-  Jeg håper å få spille mer, men er forberedt på at jeg kanskje ikke kommer innpå mer. Kanskje vil Marit ha mer rutine på banen framover nå. Jeg har jo ikke erfaring fra sånne tette kamper, men uansett har jeg lært mye av dette mesterskapet, smiler Gøril Snorroeggen.

MÅLSHOW: Gøril Snorroeggen hamret ballen i mål fire ganger på fem skudd. I tillegg hadde hun to målgivende pasninger og skaffet Norge to straffer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media