Nå er Kenta ferdig som Lyn-trener

Fikk penge-garanti.

FERDIG I LYN: Kent Bergersen og Lyn er enige om en avtale som gjør at treneren fratrer sin stilling som hovedtrener for den kriserammede klubben. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FERDIG I LYN: Kent Bergersen og Lyn er enige om en avtale som gjør at treneren fratrer sin stilling som hovedtrener for den kriserammede klubben. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Følg Lyn - Brann direkte fra klokka 19!

Lyn og Kent Bergersen er enige om en avtale som gjør at treneren fratrer sin stilling som Lyn-trener.

Det bekrefter Bergersens advokat Erik Dammen Stoltz overfor Dagbladet.

- Vi har akkurat kommet til enighet og vi har fått den garantien vi ville ha. Saken er løst i minnelighet og begge parter ønsker hverandre lykke til videre. Begge parter er fornøyde, sier Dammen Stoltz.

- Det har vært en kjip periode fra de ønsket å avslutte samarbeidet og frem til nå, men jeg er glad for at vi kom til enighet og at saken løste seg, sier Kent Bergersen til TV2, som skal se kveldens kamp på tv.

Gunnar Halle leder laget i kveldens kamp mot Brann.

- Gunnar er lagets hovedtrener inntil videre. Vi er kommet til enighet med Kent Bergersen i minnelighet, og jeg vil ikke kommentere noe utover det, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

- Hva med Tommy Berntsen?

- Han er spiller, svarer Langrud.

Guastavino og Bernsten ikke med
Bergersen er ikke det eneste som har voldt Lyn hodebry de siste dagene. Diego Guastavino ønsker seg bort, og er aktuell for både RBK og kveldens motstander - Brann. Guastavinos rådgiver Terje Liverød hevder spissen er skadet, Lyn-trener Gunnar Halla at han er frisk.

I kveld spiller han i hvert fall ikke.

Det gjør heller ikke Tommy Berntsen som er vraket som midtstopper til fordel for unge Vegard Gjermundstad og Mads Dahm.

Arnar Darri Pertursson debuterer i Tippeligaen som keeper.

Fullt kaos
Det har hersket fullt kaos rundt Bergersen og hans stilling som hovedtrener for den desiderte tabelljumboen. Treneren har nektet å akseptere oppsigelsen uten å få en skriftlig garanti for at han får betalt ut de pengene han rettmessig har krav på fra klubben i økonomisk krise.

På gårsdagens trening dukket Bergersen opp i mot klubbledelsens vilje, noe som førte til at treningen ble erstattet med en joggetur rundt Sognsvann.

Flere medier meldte at Tommy Berntsen og Gunnar Halle sto klar til å ta over sjefsroret ut sesongen, noe de selv benektet.

Nå har farsen altså fått en foreløpig ende.

GÅR HVER SIN VEI: Gunnar Halle er konstituert som hovedtrener for Lyn etter at klubben i dag ble enige med Kent Bergersen om å avslutte kontrakten.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
GÅR HVER SIN VEI: Gunnar Halle er konstituert som hovedtrener for Lyn etter at klubben i dag ble enige med Kent Bergersen om å avslutte kontrakten. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer