- Nå er løpet kjørt

Før gårsdagens møte med Rosenborg hadde Odd-trener Arne Sandstø fortsatt tro på gull. Etterpå måtte han innrømme at løpet er kjørt.

TRONDHEIM (Dagbladet): - I forhold til gullet er løpet kjørt, men i forhold til resten av medaljene blir det veldig jevnt helt inn, sier Sandstø til Dagbladet.

Han står i spillertunnelen på Lerkendal, foran bildet av et jublende Rosenborg-lag, og ser temmelig skuffet ut. Odd har tapt 1- 3 og enhver mulighet til å ta seriegullet. Rosenborg har i praksis sikret sitt 12. seriemesterskap på rad.

- Forskjellen på oss og Rosenborg er individuelle ferdigheter i pasningsspillet. Der ligger de et hav foran oss akkurat i dag. Feilprosenten i spillet til Rosenborg er ekstremt lav i forhold til norsk nivå, og det gjør at de er hakket vassere enn de andre Tippeliga-lagene, mener Odd-treneren.

Gullet sikret

Eliteseriens toppscorer, Harald Brattbakk, er enig med Odd-treneren.

- Ja, nå har vi gullet. Nå er det bare vi selv som kan rote det bort, og det gjør vi ikke.

- Gir det laget mer ro i forhold til UEFA-cupen?

- Nå er kampen mot Ventspils såpass langt fram i tid, at vi ikke har begynt å tenke på den ennå. Er det noe vi er flinke til i Rosenborg, så er det hele tida å sette fokus på neste kamp, sier Brattbakk.

RBK-trener Åge Hareide tviholder på at det fortsatt er kamp om seriegullet. Så lenge det er teoretisk mulig å miste gullmedaljen, nekter han å si at den er vunnet.

- Hvis vi vinner neste kamp, så har vi såpass god målforskjell at vi nesten har ett poeng i det, så da kan vi føle oss relativt sikre på at seriegullet kommer til Trondheim.

- I praksis kan dere vel umulig greie å rote bort seieren?

- Jo, jo, det har sikkert skjedd verre ulykker før, sier Hareide.

Skadetrøbbel

Til tross for gårsdagens seier og den klare ledelsen på serietabellen, er ikke alt bare fryd og gammen i Rosenborg-leiren. Lagmaskinen gikk ikke som smurt mot Odd, og treneren liker dårlig den lange skadelista.

- Mot Odd var vi veldig variable i prestasjonene. Noen ganger så det ok ut, og i neste øyeblikk var det en håpløs feilpasning. Vi må jobbe med samhandlingen og rett og slett bli bedre, sier Hareide.

De siste tre dagene har han bare hatt seks spillere på trening. To spillere er på utlån og fem er ute med skade. Mot Odd hadde de ikke engang nok folk til å fylle opp benken.

- Jeg håper Erik Hoftun blir klar igjen til cupkampen mot Haugesund på onsdag. Roar Strand tar det nok lengre tid med.

- Hva betyr det for UEFA-cupen hvis skadeproblemene fortsetter?

- Det vil være veldig tungt. Du kan tenke deg, hvis vi skulle spilt Champions League-kamp til uka, så ville det blitt jævlig vanskelig.

- Hva kan dere gjøre?

- Nei, vi må bare kjøre med det vi har. Det er ikke snakk om å hente inn nye spillere nå. Det er for seint, sier Åge Hareide.

INGEN OVER, INGEN VED SIDEN...: Frode Johnsen flyr høyt over Odd-keeper Erik Holtan.