Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er Magnus VM-favoritt

Fikk revansj mot Kostenijuk. Carlsen leder lynsjakk-VM før siste dag.

DRONNING i SVART: Aleksandra Kostenijuk vekker oppsikt med et image som skiller seg fra de fleste andre sjakkspillere. Og ved at hun slo Magnus Carlsen i lynsjakk i går. I dag fikk nordmannen  revansj.Foto: kosteniuk.com
DRONNING i SVART: Aleksandra Kostenijuk vekker oppsikt med et image som skiller seg fra de fleste andre sjakkspillere. Og ved at hun slo Magnus Carlsen i lynsjakk i går. I dag fikk nordmannen revansj.Foto: kosteniuk.com Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Magnus Carlsen tapte overraskende for russiske Aleksandra Kostenijuk - jumboen i lynsjakk-VM i går. I dag fikk Carlsen revansj da han slo henne i 25 runde av mesterskapet.

- Det var en viktig seier. Det er alltid viktig når du er så god som Magnus å vinne det neste partiet når du har tapt, slik at du ikke får komplekser. Særlig når det dreier seg om en mye svakere spiller, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges sjakkforbund til Dagbladet.

Allerede i runden etter fikk Carlsen hjelp av Kostenijuk, som der slo verdensmester Viswanathan Anand, som lå poenget bak Carlsen sammenlagt.

Snudde VM mot Anand
Anand ledet VM med to poeng etter åpningsdagen i går. Men tidligere i dag slo Carlsen inderen da de møttes for første gang under mesterskapet.

- Der snudde Magnus hele turneringen. Det var et parti som sto og vippet. Det er også verdt å merke seg at Anand bare vant 8 partier i dag, mens han vant 12 i går. Så han følte nok et psykisk press etter tapet mot Magnus, sier Danielsen.

Carlsen vant 11 partier i dag mot 10 i dag.

I en hektisk og intens lynsjakkturnering, er psyken avgjørende.

- Det har mye å si å komme inn i en god stim. Derfor viste Magnus stor styrke i går, da han kom tilbake etter to tap mot klart svakere motstand, inkludert Aleksandra Kostenijuk, sier Danielsen.

Magnus slo Jevgenij Barejev i 26. runde, og gikk dermed opp til to poengs ledelse i sammendraget. Men i 27. runde tapte Magnus Carlsen for Aleksander Morozevitsj, mens Anand slo Barejev. I 28. runde vant både Carlsen og Anand sine kamper.

- Magnus er favoritt
Etter to av tre dager ligger Magnus Carlsen dermed fortsatt ett poeng foran Anand i sammendraget - med 21 mot 20 seire etter 28 runder. Totalt skal det spilles 42 kamper.

- Nå er Magnus favoritt til å bli verdensmester. Både fordi han leder med ett poeng, og fordi han spilte så bra som han gjorde i dag, mener Danielsen.

De 14 siste rundene spilles fra klokka 11 i morgen. Blant annet har Magnus et parti som sort mot Anand i vente.

- Det kan bli et nøkkelparti. Men det trenger heller ikke bli det, siden det er 14 runder totalt i morgen, sier Danielsen.

I TET: Magnus Carlsen leder VM i lynsjakk. Foto: Yufeng, NPSCT, Scanpix
I TET: Magnus Carlsen leder VM i lynsjakk. Foto: Yufeng, NPSCT, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media