Nå er Martin (15) klar for å slenge seg i sofaen

Men ikke lenge.

SKAL HVILE: Martin Ødegaard (15) gleder seg til å slenge seg på sofaen når han kommer hjem til Drammen i dag. Til helga venter ny kamp med Godset. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SKAL HVILE: Martin Ødegaard (15) gleder seg til å slenge seg på sofaen når han kommer hjem til Drammen i dag. Til helga venter ny kamp med Godset. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Martin Ødegaard (15) spilte en godkjent kamp og ble belønnet med en femmer på dagbladbørsen da Emiratene holdt et svakt Norge til 0-0 i Stavanger i går.

Unggutten hadde flere gode involveringer, men markerte seg ikke voldsomt - bortsett fra det faktum at han er 15 år - og at han ble tidenes yngste landslagsspiller.

Gamsten ba om ro Hypen rundt Strømsgodsets juvel tok nærmest av både på TV og i sosiale medier under gårsdagens oppgjør, og etter kampen på Viking stadion ba rutinerte Morten Gamst Pedersen (32) om at Ødegaard må få litt fred.

- Man må være litt forsiktige. Man må ikke legge for stort press på ham heller. Det er Per-Mathias (Høgmo) som tar ut troppen (til kampene mot England og Italia), og om Martin er med eller ikke skal ikke jeg legge meg opp i, men han er et unikum. Det viktige nå er å gi ham litt fri og la ham være seg selv. Det kan ikke bli sånn at det må kommenteres hver gang han har sparket en ball. Gutten må få lov til å ha det gøy også, sa Rosenborg-stjernen til Dagbladet.

Klar for sofaen Ødegaard virker å takle oppstyret med stor ro, men innrømmer, overfor Dagbladet, at det er blitt mye den siste tida.

- Det er blitt utrolig mye i det siste, men det går ikke inn på meg. Dere (media) får mene det dere vil mene, og det får ekspertene også. Jeg tenker ikke på det, sier 15-åringen.

- Blir du sliten av alt som skjer?

- Det hadde vært deiligere å gå rett i bussen enn å måtte stå her og snakke med dere, men det hører med når man er fotballspiller.

- Hva skal du gjøre når du kommer hjem torsdag?

- Jeg tar det litt som det kommer. Det blir nok litt avslapning med TV i sofaen.

Til Sunnmøre Ødegaard får riktignok ikke mye tid i horisontal posisjon. Allerede lørdag spiller medaljejagende Strømsgodset mot Aalesund på Sunnmøre.

15-åringen kommer uansett tilbake til lagkameratene i Drammen med en god opplevelse i bagasjen.

- Det var en helt grei kamp og jeg kom greit ut av det, sier han om den historiske debuten mot Emiratene.

- Hva kommer du til å huske best fra landslagsdebuten din?

- Det er nok da jeg ikke setter den sjansen. Det kommer til å sitte igjen litt, sier han med et skjevt smil.

Per-Mathias Høgmo opplever nå et voldsomt press, nærmest et folkekrav, om at Ødegaard må tas ut til kampene mot England og Italia henholdsvis 3. og 9. september.

Hvor realistisk det er, ville imidlertid verken landslagssjefen eller spilleren selv kommentere etter kampen i går.

GODKJENT: Martin Ødegaard hadde en godkjent debut og fikk en femmer på dagbladbørsen i går. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GODKJENT: Martin Ødegaard hadde en godkjent debut og fikk en femmer på dagbladbørsen i går. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer