Nå er Messi bare ett mål unna å tangere den «umulige» rekorden

Argentineren har scoret utrolige 84 mål i 2012.

(Dagbladet): Barcelona - Athletic Bilbao 5-1 (2-0)

Det har blitt skrevet side opp og side ned om den legendariske rekorden til Gerd Muller, som scoret hele 85 mål på et kalenderår, en rekord som har stått i førti år. Grunnen til skriveriene er en liten argentiner som bærer navnet Lionel Messi.

Før kveldens kamp mot Atheltic Bilbao manglet magikeren bare tre mål for å tangere den «umulige» rekorden. Og allerede etter halvtimen var dette kortet ned til to mål. Xavi fant Messi med en glimrende stikker, og sistnevnte gjorde ingen feil.

Tjue minutter før full tid dukket Messi nok en gang opp, og hamret ballen i vinkelen. Barcelona har minimum fire kamper igjen i dette kalenderåret, det er altså nok av tid for Messi å stå alene med rekorden før året er omme. Det vil nesten heller være overraskende om han nå ikke slår rekorden med årets scoringssnitt.

Rekord Samtidig ble Messi den første Barcelona-spilleren som scorer 21 mål på de 14 første seriekampene, ifølge Barcastuff på Twitter. Samme profil melder at Messi samtidig har tangert Gerd Muller med antall seriemål på et kalenderår, tallet er 72 scoringer.

FEIRING: Lionel Messi scorer som regel to eller tre mål når han først kommer på scoringslista. I kveld var det ikke noe unntak. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB scanpix
FEIRING: Lionel Messi scorer som regel to eller tre mål når han først kommer på scoringslista. I kveld var det ikke noe unntak. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE / NTB scanpix Vis mer

Før scoringen hadde Gerard Piqué gitt hjemmelaget ledelsen etter at midstopperen var først på ballen etter en retur. Hans første scoring for sesongen.

I den andre omgangen økte Adriano og Fabregas ledelsen for hjemmelaget som cruiset inn til en enkel seier. Bortelaget fikk riktignok et trøstemål i den andre omgangen, signert Ibai.

Messi holdt på å heade(!) inn sitt tredje for dagen like før slutt, men headingen gikk over målet.