NY ØVELSE: Maren Lundby får en ny øvelse å konkurrere i under OL i 2022. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY ØVELSE: Maren Lundby får en ny øvelse å konkurrere i under OL i 2022. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Mixed laghopp på OL-programmet i 2022

Nå er mixed laghopp på OL-programmet

De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet onsdag.

Mixed laghopp ble etterlyst under Pyeongchang-OL, og hopperne fikk gehør av Den internasjonale olympiske komité (IOC) onsdag.

- Norges Skiforbund og FIS har vært pådriver for utviklingen av at kvinnene får flere øvelser i hopp. Med dagens vedtak viser også IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

Big air blir OL-øvelse også for friskikjørerne i neste vinter-OL

- Det var Norge sammen med New Zealand som innstilte på at big air skulle bli ny OL-øvelse foran FIS-kongressen i Hellas i mai. Vi er derfor meget glade for at IOC tok opp dette på OL-programmet i 2022. Friski har i løpet av kort tid utviklet seg til å bli Norges Skiforbund sin tredje største gren målt i antall medlemmer. Denne idretten inspirerer en ny generasjon. Det er derfor av stor betydning at big air blir en olympisk øvelse, sier Røste.

Friskikjørerne måtte nøye med seg slopestyle i Pyeongchang. Big air fantes kun på programmet for snowboarderne.

Utenom big air skal det også være singelbob for kvinner. Det har også kommet mixed-øvelser i skøyter kortbane, friski og snowboardcross.

Målet med dette er at det skal settes rekord for antall kvinnelige deltakere i OL i 2022 i Beijing.