STOR INTER-KVELD: Diego Milito har akkurat satt inn sitt andre for kvelden forbi Hans-Jörg Butt og sørger med det for at Inter vinner årets Champions League. Foto: AP
STOR INTER-KVELD: Diego Milito har akkurat satt inn sitt andre for kvelden forbi Hans-Jörg Butt og sørger med det for at Inter vinner årets Champions League. Foto: APVis mer

Nå er Mourinho Europas fotballkonge

Fantastiske Milito senket Bayern.

||| (Dagbladet): Bayern München — Inter 0-2 (0-1)

Inter har vunnet Champions League etter en overbevisende seier i Madrid i kveld.

Den argentinske måljegeren Diego Milito senket Bayern München med to vakre scoringer og sørget dermed for å krone en Inter-sesong for evigheten med seier i ligaen, den italienske cupen og i Champions League.

- Jeg føler en glede jeg aldri har følt tidligere, dette er enn sensasjon. Dette er en enorm kveld for klubben, jeg jobber alltid hardt og nå er jeg stolt, sier Diego Milito ifølge NTB.

MATCHVINNER: Diego Milito feirer sitt første mål i kveldens finale.  Foto: AFP
MATCHVINNER: Diego Milito feirer sitt første mål i kveldens finale. Foto: AFP Vis mer

Dette var Inters første triumf i den gjeveste klubbturneringen siden 1965.

- Det må være lov å si at Inter vant fortjent, vi klarte ikke å stoppe angriperne deres. Det var uansett stort å spille en finale med dette laget, sier Bayern-keeper Hans-Jörg Butt.

Gigantduellen
Det var kampen som skulle krone fotballeuropas konge i 2010. Både Bayern-boss Louis van Gaal og «the special one» fra Milano hadde allerede levert en strålende sesong med «the double» i hver sin liga.

Seierherren vill bli historisk.

Med en trippelseier i beltet og som den tredje treneren etter Ernst Happel og Ottmar Hitzfeld til å vinne verdens gjeveste klubbturnering med to forskjellige klubber.

Men det var Bayern som tok kommandoen fra start i Madrid-varmen.

God Robben
Skadeplagede Christian Chivu fikk i oppgave å ta hånd om lynvingen Arjen Robben, og det ble mer enn en håndfull for rumeneren den første halvtimen.

Nederlenderen utfordret og utfordret og satte opp Olic og Müller på topp til de Bayern-målsjansene som ble skapt før sidebytte. Sannsynligvis ble de også snytt for straffe etter et kvarter da ballen traff hånda til Maicon inne i feltet.

GLEDESTÅRER: Brasilianske Lucio og Maicon tar til tårene og om hverandre i jubelen i Madrid. Foto: AP
GLEDESTÅRER: Brasilianske Lucio og Maicon tar til tårene og om hverandre i jubelen i Madrid. Foto: AP Vis mer

Inter slet lenge med presisjonen i angrepsspillet, men da keeper Julio Cesar sparket ut ti minutter før pause manglet det ikke på noe som helst.

Iskald Milito
I fineste Drillo-tradisjon klinket brasilianeren langt opp på Diego Milito, som stusset ned til playmaker Wesley Sneijder.

Nederlenderen stakk argentineren igjennom og alene med Bayern-keeper Hans-Jörg Butt ventet ringreven et ørlite sekund før han iskaldt plasserte ballen opp i nettaket til Inter-ledelse.

Bayern slet med å spille seg til klare målsjanser mot et tett Inter-forsvar og kom ikke nærmere enn noen spede forsøk fra distanse før sidebytte.

SEIERHERREN: Jose Mourinho spankulerer i triumf på Santiago Bernabeu, kanskje blir portugiseren å finne i Madrid på permanent basis neste sesong. Foto: AFP
SEIERHERREN: Jose Mourinho spankulerer i triumf på Santiago Bernabeu, kanskje blir portugiseren å finne i Madrid på permanent basis neste sesong. Foto: AFP Vis mer

Som forvandlet i ti minutter
Da Bayern kom på banen igjen etter hvilen så det imidlertid ut som om Louis van Gaal hadde tatt i bruk hårføneren.

Et forvandlet tysk lag gikk rett i angrep fra avspark og med et litt mer fininnstilt sikte kunne Hamit Altintop utlignet alene med Inter-keeper Julio Cesar.

Bayern fortsatte og trille mye ball, men skapte få skikkelige målsjanser.

Og stadig mer mål-desperate tyskere ga tålmodige Inter de kontringsmulighetene ingen gjør bedre enn dem.

20 minutter før slutt satt spikeren i kista.

Ny Milito-scoring
Samuel Eto?o satte opp Diego Milito en mot en mot store og tunge Daniel van Buyten.

Argentineren dro en rask skuddfinte, van Buyten endte langt opp i sangriabua og alene med Butt banket spissen vakkert inn tomålsledelse i det lengste hjørnet.

- Vi virket engstelige i vårt spill før pause, og var ikke modige nok. Annenomgangen var vesentlig bedre fra vår side, men vi ble straffet for ikke å ta vare på sjansene våre, sier Bayern-back Phillip Lahm.

GODE BUSSER: Jose Mourinho og Arjen Robben kranglet heftig, men ble raskt gode venner igjen i kveldens finale.  Foto: EPA
GODE BUSSER: Jose Mourinho og Arjen Robben kranglet heftig, men ble raskt gode venner igjen i kveldens finale. Foto: EPA Vis mer

Resten av kampen ble som forventet: et pottetett Inter-forsvar holdt Bayern München borte fra egen målgård og kunne kontrollere inn til seier i Champions League.

Diego Milito sørget dermed for at Mourinhos Inter har vunnet ligaen, den italienske cupen og Champions League i 2010.

Seierherren er «the special one».

Dagbladet kommer tilbake med mer.

TYSKE TÅRER: Bayern München-fansen måtte innse at motstanderen ble i overkant i Madrid og at Inter tok en fortjent seier i finalen.  Foto: AFP
TYSKE TÅRER: Bayern München-fansen måtte innse at motstanderen ble i overkant i Madrid og at Inter tok en fortjent seier i finalen. Foto: AFP Vis mer