- Nå er Norges Fotball- forbund på rett vei

Rekdal roser ansettelsene av Bratseth og Fjørtoft.

OFFISIELT I DAG: Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth skal begge hjelpe NFF internasjonalt. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
OFFISIELT I DAG: Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth skal begge hjelpe NFF internasjonalt. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

(Dagbladet): I dag skriver Dagbladet at Norges Fotballforbund hyrer de tidligere landslagskjempene Rune Bratseth (50) og Jan Åge Fjørtoft (45) inn i deltidsstillinger på Ullevaal stadion.

Det gleder Kjetil Rekdal (42) stort. Aafk-treneren har tidligere vært skeptisk til mye og mangt i NFF.

- Mine første tanker er at dette er veldig fornuftig. Rune og Jan Åge har vært ute av landet, og har kanskje andre vinklinger på ting, stort kontaktnett og andre erfaringer, sier Rekdal til Dagbladet.

Bare positivt Tidligere RBK-direktør Bratseth skal jobbe i NFFs etiske komité, bistå norske lag i utlandet, samt skolere norske landslagsspillere. Viasat-anker Fjørtoft skal lede toppfotballdelen av NFFs internasjonale kontor.

Rekdal kjenner de to godt fra landslaget på 90-tallet, samt via norsk klubbfotball de siste årene.

- Jeg vet ikke hva de skal gjøre, jeg har så vidt registrert at de skal inn i NFF. Men de har stor internasjonal erfaring og kompetanse. I utgangspunktet kan dette bare være positivt. Nå er NFF på rett vei, sier Rekdal.

Rekdal ble selv nevnt av Fjørtoft som en mulig kandidat til NFF-jobb tidligere i vinter, men hans kandidatur ble straks skutt ned av Egil Olsen.

Full av sprell - Forbundet har folk til å gjøre de jobbene, og jeg er Aalesund-trener for øyeblikket og det er fokuset mitt. Men jeg har ikke tenkt til å være Aalesund-trener for alltid, sier Rekdal.

Mangeårige LSK-leder Frank Grønlund er også utelukkende positiv til NFFs ansettelser av Bratseth og Fjørtoft - sistnevnte var i LSK både som spiss og direktør.

SIEM-VENN: Kjetil Rekdal var VIF-trener med med Kjetil Siem som direktør. Nå er Siem generalsekretær i NFF og har ansatt Rekdals gamle landslagskollegaer, Bratseth og Fjørtoft. Foto: Morten Holm /SCANPIX
SIEM-VENN: Kjetil Rekdal var VIF-trener med med Kjetil Siem som direktør. Nå er Siem generalsekretær i NFF og har ansatt Rekdals gamle landslagskollegaer, Bratseth og Fjørtoft. Foto: Morten Holm /SCANPIX Vis mer

-  Jan Åge er kreativ og full av sprell. Dersom han får frie tøyler kan han gjøre det han er god på. Jeg tror han går bra sammen med generalsekretær Kjetil Siem. Så kan Rune Bratseth få de to ned på jorda igjen, sier Grønlund.

Praktiske ting Han tror norske lag på e-cupoppdrag vil ha stor hjelp av Bratseth.

- Det er helt sikker bra å bruke kjente, norske navn ute i verden, når du skal forhandle og snakke med utenlandske lag om kamptidspunkter, ytelser, og treningsarenaer. Det går på rent praktiske ting, sier Grønlund til Dagbladet.

Den tidligere LSK-stopperen advarer likevel mot å tro at eksproffer automatisk har mye å bidra med hos forbund og toppklubber.

- Tidligere toppspillere er ofte for late, de er ikke innstilt å jobbe hardt nok. Men både Fjørtoft og Bratseth har hatt sivile jobber, og vet hva som trengs. Det er ikke alle eksproffer som klarer å omstille seg til åttetimersdager, sier LSKs administrative nestleder.