Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL i Pyeongchang

Nå er OL-ilden tent og på vei mot Pyeongchang

OL-fakkelen startet tirsdag sin 108 dager lange reise fra Hellas mot Pyeongchang i Sør Korea.

OL-ILDEN ER TENT: Her frakter tidligere fotballspiller Ji-Sung Park den på den andre av 7500 etapper til Pyeongchang. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
OL-ILDEN ER TENT: Her frakter tidligere fotballspiller Ji-Sung Park den på den andre av 7500 etapper til Pyeongchang. Foto: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble fakkelen tent i Olympia, før den startet sin ferd mot byen der de olympiske vinterlekene åpnes 9. februar neste år.

Den greske langrennsløperen Apostolis Angelis tok fakkelen ut på den første av i alt 7500 etapper på veien til Pyeongchangs OL-stadion.

- Det er en stor ære å ha blitt valgt som den første som får bære fakkelen før OL i 2018, sier Angelis til Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Tidligere fotballspiller Park Ji-sung tok over fakkelen på den andre etappen.

OL-fakkelen skal fraktes 2129 kilometer i Hellas før den mandag kommer til Aten. Dagen etter overleveres den til komiteen for lekene i Pyeongchang.

Før fakkelen ankommer Pyeongchangs OL-stadion, der åpningsseremonien vil finne sted, er den innom flere regioner i Sør-Korea. Hvem som får æren av å ta fakkelen med inn på stadion for å tenne OL-ilden, blir ikke kjent før selve seremonien.

«Seremonien i Olympia signaliserer starten på en fantastisk reise som vil ta den olympiske ånden til Sør-Korea og deres innbyggere, mens den inspirerer resten av verden», skriver IOC på sine nettsider.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!