Nå er Ole Gunnar Solskjær dårligere enn forgjengerne

Åtte tap på 27 kamper under nordmannen er flere tap enn de røde hadde under José Mourinho, David Moyes og Louis van Gaal i starten.

SVAKERE TALL: Ole Gunnar Solskjær har flere tap enn David Moyes, José Mourinho og Louis van Gaal etter 27 spilte kamper. Foto: NTB Scanpix
SVAKERE TALL: Ole Gunnar Solskjær har flere tap enn David Moyes, José Mourinho og Louis van Gaal etter 27 spilte kamper. Foto: NTB ScanpixVis mer

Huddersfield - Manchester United 15.00 søndag.

Etter en svært lovende start med elleve strake kamper uten tap (ti seire), har det snudd fullstendig for Manchester United under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

For på de ti siste kampene står de røde bokført med sju tap og én uavgjort. Kun to ganger har laget gått seirende ut av en kamp siden 6. mars.

Selv om laget har møtt tøff motstand som Arsenal, Barcelona og Manchester City i denne perioden, har United gått på pinlige nederlag som 0-4 mot Everton.

Solskjær fikk jobben permanent 28. mars. Siden har det blitt fem tap på åtte kamper. Nå har flere begynt å spørre seg om det var for tidlig å ansette nordmannen.

Flest tap

I den anledning har vi sett på hvordan forgjengerne hans gjorde det i jobben i begynnelsen. Etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager i klubben i 2013, har det vært tre managere i sjefsstolen før Solskjær (Ryan Giggs var midlertidig spillende manager da David Moyes fikk sparken april 2014).

David Moyes tok over stafettpinnen etter Sir Alex Ferguson. Louis van Gaal hadde jobben etter Moyes, mens José Mourinho var mannen som Solskjær erstattet.

Det oppsiktsvekkende, med tanke på den fantastiske starten til Solskjær, er at to av dem har bedre resultater å vise til etter 27 spilte kamper. Bare se her:

Ole Gunnar Solskjær:

16 seire, 3 uavgjort, 8 tap og 46-32 i målforskjell.

José Mourinho:

16 seire, 6 uavgjort, 5 tap og 46-24 i målforskjell.

David Moyes:

16 seire, 6 uavgjort, 5 tap og 49-23 i målforskjell.

Louis van Gaal:

14 seire, 8 uavgjort, 5 tap og 44-26 i målforskjell.

Det er altså bare Louis van Gaal som tok færre «poeng» (hvis vi regner alle seire som tre poeng - også cupkamper i dette tilfellet) etter sine 27 første kamper som manager for de røde. Det skiller ett «poeng» opp til Solskjær.

José Mourinho og David Moyes ledet United til 16 seire etter 27 kamper, det samme antallet som Solskjær nå står bokført med. Mourinhos lag scoret også like mange mål som Solskjærs mannskap, mens Moyes' lag scoret tre mål mer.

Flest baklengs

Målforskjellen under de fire managerne er nokså lik, med mellom 44 og 49 scorede mål, men Solskjærs mannskap har sluppet inn klart flest med 32 baklengsmål - seks, åtte og ni mål mer enn de øvrige. De røde har bare holdt nullen i to hjemmekamper i ligaen denne sesongen.

Solskjærs United har flest tap med åtte. De andre tre managerne ledet de røde til fem tap på de første 27 kampene.

Hva så med Ferguson selv? Skotten sto med 11-9-7 etter 27 kamper. Og vi husker alle hvordan det gikk til slutt.

AVISRUNDEN: Håkon Brandsnes tar deg gjennom dagens britiske avisrunde rundt Manchester United mot Chelsea kampen. Vis mer

Forskjellen på de fire managerne etter Ferguson er at Solskjær begynte jobben midt i sesongen, mens de tre foregående managerne startet om sommeren. Det ga dem også mulighet til å sette sitt eget preg på laget, ved å hente egne spillere og drille laget.

Solskjær fikk likevel et skikkelig løft med elleve strake seire da han tok over som midlertidig manager. Da han fikk jobben fast, hadde det så smått begynt å snu for Manchester United.

Klubben var elleve poeng bak fjerdeplassen da Solskjær tok over. Nå er de røde tre poeng bak - på samme plassering.

Imponert

Forgjenger Mourinho var tydelig imponert over det Solskjær leverte før vinden snudde. Portugiseren skrøt av nordmannen og Ajax-manager Erik ten Hag.

- Ajax- og Manchester United-resultatene er fantastiske, og hvis managerne er ansvarlige for de dårlige dagene, er de også ansvarlige for de gode dagene. Så for meg har ten Hag i Ajax og Solskjær for Manchester United levert utrolige resultater, så all ære til dem, uttalte Mourinho til RT Sport i mars.

Nå som Solskjær går gjennom de dårlige dagene, spørs det om ikke pipa til Mourinho har snudd.

Van Gaal var heller ikke veldig imponert over det Mourinho og Solskjær gjorde etter ham.

- Treneren etter meg (Mourinho), implementerte en «parker bussen»-taktikk, og satset på kontringer. Nå har de en annen trener (Solskjær) som parkerer bussen og satser på kontringer. Hovedforskjellen på Mourinho og Solskjær er at Solskjær vinner, uttalte van Gaal da United var inne i en god periode.

David Moyes har nylig uttalt at han ikke føler klubben har endret seg mye siden han ledet dem snaut fem år siden.

- Jeg føler at fra jeg tok over til hvor de er nå, så syns jeg ikke det er en veldig stor forskjell, sier Moyes ifølge talkSPORT.

- Da jeg tok over trengte jeg en endring og et skifte av spillere, og det ville ta tid, sier han.

Nummer sju

Moyes syns ikke Manchester United har brukt tiden bra etter at han fikk sparken i 2014. Klubben ble nummer sju i Premier League (64 poeng) og røyk ut i kvartfinalen i Champions League den sesongen - det samme som de gjorde denne sesongen.

Treneren mener at Solskjær bør få støtte på overgangsmarkedet og gå tilbake til sin gamle filosofi.