Nå er Oscar Pistorius tilbake i trening

«Blade Runner» vil stabilisere den mentale helsen.

 TILTALT:  Oscar Pistorius står tiltalt for drap på sin kjæreste Reeva Steenkamp. Nå ønsker «Blade Runner» å få tankene over på noe annet, og starter opp treningen igjen. Foto: AP Photo / Citypress / NTB Scanpix
TILTALT: Oscar Pistorius står tiltalt for drap på sin kjæreste Reeva Steenkamp. Nå ønsker «Blade Runner» å få tankene over på noe annet, og starter opp treningen igjen. Foto: AP Photo / Citypress / NTB ScanpixVis mer

Oscar Pistorius, som står tiltalt for å ha drept kjæresten sin, er tilbake i lett trening for å stabilisere den mentale helsen sin.

Det blir understreket fra familien hans at han ikke har startet med noe treningsprogram for å komme tilbake i konkurranser med det første.

- Det er snakk om svært lett trening for å få visse rutiner inn i kroppen igjen. Han vurderer ikke på det nåværende tidspunkt å vende tilbake til friidretten for fullt, så det er ikke noen forberedelser til å komme tilbake i friidrettssirkuset igjen, heter det i en uttalelse.

Tenke på noe annet Det er familiemedlemmer og nære venner av paralympicshelten som har motivert ham til å gjenoppta treningen. Han vil på den måten få tankene over på noe annet enn den tragiske drapssaken. Det vil være bra for den mentale helsen hans.

«Blade Runner», som Pistorius kalles på grunn av de kunstige beina han bruker når han løper, står tiltalt for å ha skutt og drept kjæresten Reeva Steenkamp på morgenkvisten på Valentinsdagen tidligere i år.

Pistorius sier han trodde kjæresten var en innbruddstyv og at det hele bygger på en tragisk misforståelse.

Han ble født uten leggbein og fikk amputert begge beina da han var 11 måneder gammel. Han er paralympisk mester, og han har også deltatt i mesterskap for funksjonsfriske. Derfor er han også blitt kalt «den raskeste mannen på planeten uten bein».

(NTB)