Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er pappa Northug lei av landslagssjefens prating

Northug-leiren slår tilbake.

 KOM HJEM:  Landslagssjef Vidar Løfshus drømmer om at Petter Northug kommer tilbake til landslaget. Løfshus tror kanskje Northug ville gjort det bedre under OL om han var på landslaget. Pappa John Northug (innfelt) mener utspillene fra Løfshus er dårlig timet. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
KOM HJEM: Landslagssjef Vidar Løfshus drømmer om at Petter Northug kommer tilbake til landslaget. Løfshus tror kanskje Northug ville gjort det bedre under OL om han var på landslaget. Pappa John Northug (innfelt) mener utspillene fra Løfshus er dårlig timet. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Vidar Løfshus vil overtale Petter Northug til å komme tilbake til landslaget. Men Team Northug er oppgitt over landslagssjefens timing.

- Det er mitt høyeste ønske det, at Petter kommer tilbake, sier Løfshus til Dagbladet.

- Vi kommer selvsagt til å tilby ham en plass. Og jeg kommer til å snakke godt med ham om de åpenbare fordelene jeg ser ved å være på laget.

Små sjanser for retur De åpenbare fordelene som landslaget har kontra privatsatsingen, er egentlig alt, mener Løfshus.

- Støtteapparatet i alle dets funksjoner. Ski, smøring, helsepersonell, treningsmiljø, alt egentlig. Jeg mener vi har det beste apparatet i verden.

Landslagssjefen sier til Dagbladet at han vet at sjansen for at Petter Northug velger å returnere til landslaget er liten. Men Løfshus har et håp.

- Jeg vet jo at oddsen er liten og at han har kontrakter og slikt å forholde seg til. Men vi skal nå likevel ta en prat. En kan jo håpe at han innser at landslaget er en bedre, og tryggere, plass å være.

Tror landslaget ville vært bedre - Hvorfor tror du han brøt ut?

- Det handler vel mye om dette med frihet og muligheten til å ta egne valg etter hva jeg har forstått, sier Løfshus.

- Ikke penger?

- Jeg tror faktisk ikke Petter er så veldig opptatt av penger.

Men en ting tror Løfshus at kunne vært annerledes om 28-åringen hadde valgt å bli på landslaget. Han kunne ha prestert bedre under OL.

- Ja kanskje, men det får vi aldri vite.

- Håpløs timing av Løfshus I Team Northug-leiren rister man oppgitt på hodet over uttalelsene til Vidar Løfshus.

- Løfshus kommer med påstander hele veien, som jeg personlig mener er veldig dårlig timet. For oss er utøveren i sentrum, og vi forsøker å skape ro rundt idretten, og ikke kaste oss ut i debatt under et mesterskap, sier John Northug til Dagbladet om landslagssjefens utspill.

Også Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, mener at det absolutt ikke er rett tid og sted å diskutere om landslaget eller privatlaget er best for 28-åringen.

- Og det er håpløs timing, og det er håpløst av Løfshus å bringe det på banen midt under et mesterskapet, sier manager Are Sørum Langås oppgitt til Dagbladet.
 
Formen rett rundt hjørnet Team Northug mener det heller må heller fokuseres på at løperen skal få ut det han kan i Sotsji.

- Nå må vi heller sette alle krefter til for å få Petter tilbake. Og er det noe som er hundre prosent sikkert så er det at han kommer tilbake, sier manageren.

Pappa Northug er skråsikker på at formen bare er et knepp unna. At sønnen står over den klassiske 15 kilometeren, tror han er lurt.

- Han mangler litt overskudd, så det tror jeg er fornuftig. Han er fortsatt litt sliten, og det slår veldig ut når man er i høyden. Men formen kan komme over natta, understreker pappa Northug.

Hele Norges coronakart