Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er piggtråden solgt for 12 000 kroner

33 sting ga penger til kreftrammede barn.

PRESSET INN I GJERDET: Johnny Hoogerlands pappa fikk både piggtråd og stolpe etter sammenstøtet 10. juli. Foto: REUTERS
PRESSET INN I GJERDET: Johnny Hoogerlands pappa fikk både piggtråd og stolpe etter sammenstøtet 10. juli. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en av episodene tour-fansen neppe glemmer fra årets ritt.

Johnny Hoogerland og Juan Antonio Flecha ble truffet av en TV-bil på 9. etappe. Hoogerland landet i et piggtrådgjerde og måtte sy 33 sting.

Det kom noe godt ut av ulykken, noen dager etter sammenstøtet ble det avgjort at piggtråden som kloret opp nederlenderen skulle auksjoneres bort.

Nå er det solgt for 12 412 kroner, eller 1620 euro. Salgssummen går til kreftrammede barn, Hoogerland er ambassadør for den veldedige organisasjonen Jayden.

REDDET LIVET? Pappa Hoogerland mener sønnens møte med piggtråden sørget for at han ikke ble hardere skadd. Foto: AFP/LIONEL BONAVENTURE
REDDET LIVET? Pappa Hoogerland mener sønnens møte med piggtråden sørget for at han ikke ble hardere skadd. Foto: AFP/LIONEL BONAVENTURE Vis mer

Det var Hoogerlands pappa Cees som fikk piggtråden, inkludert gjerdestolpen, som trolig reddet sønnen fra styggere skader.

- Jeg tror det reddet livet hans. Det dempet fallet, og ser du nærmere på bildene, kan du se at han ville landet på ryggen eller hode, sa Cees Hoogerland.

Hoogerland fortsatte touren med sine mange sting og bandasjer, og ble hyllet av folket langs løypa i Frankrike.