Emiliano Salas dødsfall

Nå er piloten arrestert

Dorset-politiet bekrefter at en 64 år gammel mann er arrestert i forbindelse med dødsfallet til den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala.

DØD: Mennesker sørget over dødsfallet til franske Emiliano Sala foran Nantes stadion. Foto: Loic Venance / AFP
DØD: Mennesker sørget over dødsfallet til franske Emiliano Sala foran Nantes stadion. Foto: Loic Venance / AFPVis mer

En 64 år gammel mann er arrestert, mistenkt for «drap som følge av en ulovlig handling» i forbindelse med dødsfallet til fotballproffen Emiliano Sala.

En talsperson for Dorset-politiet bekrefter at mannen ble arrestert, men ble så løslatt mens etterforskninga fortsetter.

- Med bakgrunn i avhørene, har vi arrestert en 64 år gammel mann fra North Yorkshire-området, mistenkt for drap som følge av en ulovlig handling, sier politietterforsker Simon Huxter i en uttalelse.

- Avkreftet sitt eget dødsfall

Flere medier, blant annet The Times, hevder at det er pilot David Henderson som er arrestert som følge av Salas dødsfall.

Henderson sto oppført som pilot på flyet som skulle ta Sala fra Nantes til Cardiff, men Henderson ble aldri med på den skjebnesvangre reisen. Dagen etter publiserte Henderson en melding på Facebook der han avkreftet ryktene om at han var død.

Piloten lot vennen, Dave Ibbotson (59), fly strekningen i stedet.

Dyreste i klubbens historie

Den 19. januar ble Emiliano Sala kjøpt av Cardiff, i det som var den dyreste handelen i klubbens historie. 15 millioner pund betalte klubben for argentineren, i håp om at han ville redde klubben fra nedrykk.

To dager seinere var han på vei til Wales for å sluttføre kontrakten, men flyreisen endte med døden. Flyet styrtet i Den engelske kanal.

Det var bare en kropp om bord i flyet da private dykkere fant vrakrestene 4. februar. Dorset-politiet bekreftet kort tid seinere at det var kroppen til Sala. Ibbotson er derimot fortsatt savnet.

Manglende lisens

Det er flere ting som har skurret i forbindelse med Salas dødsfall.

Kritikken er rettet mot pilot Ibbotsons manglende pilotlisens. BBC skriver at Ibbotson hadde et privat flysertifikat og dermed ikke rettighetene til å fly med betalende passasjerer. Han burde heller ikke flydd om natta eller i dårlig vær.

Kritikken er også rettet mot agent Willie McKay. McKay har vært svært åpen om den sentrale rollen han hadde i Salas overgang til Cardiff. McKays sønn, Mark, hadde et mandat på 10 prosent fra Nantes i arbeidet med å selge Sala til en engelsk klubb. Det vil si at han ville få 10 prosent av de 15 millionene Nantes fikk for Sala. Arbeidet hans inkluderte å sette opp to private fly for Cardiffs manager, Neil Warnock, for å la ham se Sala spille for den franske klubben.

Wille McKay har fortalt The Guardian at han jobbet intensivt med å selge Sala til Cardiff.

- Jeg snakket med nesten hver eneste Premier League-klubb, bortsett fra Manchester City. Samtalene med Cardiff varte i over ti dager, sier han.

McKay har heller ikke godkjent agent-lisens. Det engelske og franske fotballforbundet er strenge på at klubber bare kan være i kontakt med mennesker som er registrert eller har lisens.