Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nå er selvtilliten tilbake!

Norges fotballjenter viste at de hører med blant medaljeutfordrerne i OL etter en imponerende seier over Tyskland onsdag. Søstrene Marie (25) og Guro Knutsen (23) sørget for 2-0-seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges fotballjenter viste at de hører med blant medaljeutfordrerne i OL etter en imponerende seier over Tyskland onsdag. Søstrene Marie (25) og Guro Knutsen (23) sørget for 2-0-seier.

De to trønderjentene, som til daglig spiller for serieleder Røa, scoret hvert sitt mål i OL-generalprøven.

- Det er jo ikke så ofte jeg scorer, mens Guro gjør det en del. Det er alltid artig, det, sa Marie Knutsen til NTB.

Etter to strake tap i OL-oppkjøringen (0-4 mot USA og 0-2 mot Sverige), var onsdagens seier over de regjerende verdensmestrene viktig for selvtilliten før det norske laget setter seg på flyet til Beijing.

- Det er godt å slå verdens beste lag. Det var godt for selvtilliten, sa Guro Knutsen.

Landslagstrener Bjarne Berntsen smilte også bredt etter seieren. Han mente laget forbedret seg kraftig fra den skuffende kampen mot Sverige søndag.

- Vi tok tak i de tingene vi var ekstremt dårlige på mot Sverige. Da var vi for upresise og turte ikke å gjøre noe med ballen, forklarte Berntsen.

- Dette var nok godt for jentene. Jeg har vært rolig selv, og jeg sa til dem før avspark at det ville jeg være uansett hva som ville skje i denne kampen, sa han.

Tar ikke av

Landslagssjefen var ikke i nærheten av å ta av etter onsdagens forestilling. Han vet det ikke blir en enkel oppgave å tukte lag som Tyskland, USA og Brasil i kampen om OL-medalje.

image: - Nå er selvtilliten tilbake!

- Målet er medalje, men det er en tøff målsetting, sa Berntsen.

Norge var det førende laget gjennom stort sett hele kampen. Etter flere gode sjanser i første omgang, fikk jentene endelig uttelling etter 41 minutter. Høyreback Trine Rønning var med i angrep og fikk lagt inn til Marie Knutsen, som satte inn 1-0.

Tyskland var overraskende tamme foran mål i første omgang, men våknet mer til liv i de første ti minuttene etter pause. Erika Skarbø ble satt på prøve ved et par anledninger, men hun reddet forsøkene.

Norge kom imidlertid sterkt tilbake, og drøye kvarteret før slutt var det tid for ny norsk jubel da innbytter Guro Knutsen satte inn 2-0 fra like innenfor 16-meteren.


To seirer

Tyskland slo ut Norge i semifinalen i VM i fjor, men i år har Bjarne Berntsens spillere vunnet de to kampene som lagene har spilt mot hverandre. I mars ble det 2-0-seier i bronsekampen i Algarve Cup.

Den norske leiren tror ikke Tysklands svake forestilling onsdag vil gjenta seg i OL.

- Tyskland har en tendens til å blomstre i mesterskap, mente Marie Knutsen.

Norge spiller sin første kamp i OL mot USA 6. august. New Zealand og Japan er øvrige lag i gruppen.

- De har gitt oss noen på trynet i de siste kampene, sa Berntsen.

(NTB)

<B>SKAL SCORE I BEIJING:</B> Lindy Melissa Wiik kom ikke på scoringslista i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!