Nå er Semb bare konsentrert

SNARØYA (Dagbladet): Nils Johan Semb har lagt Romania-gleden i skuffen og tatt på seg alvorsminen. Grunn: Skal Norge slå Bosnia og gå til topps på EM-tabellen, er det bare full skjerping som gjelder.

Nils Johan Semb spilte riktignok curling i går ettermiddag med et innimellom-smil når han ikke holdt seg for munnen. Eller rettere - han prøvde å spille curling. For når det skal være løst, så skal det være løst. Alt annet er veldig alvorlig.

Lundekvam inn

Claus Lundekvam eller Ronny Johnsen ved siden av Henning Berg så i utgangspunktet ut som landslagstrenerens mest vriene valg inntil Villa-stopperen måtte forlenge sykemeldinga i går formiddag. For alle andre enn Semb. Han presiserte nemlig at det valget ikke ville vært så vanskelig. Men så ville han ikke si noe mer om spillervalg.

Sjøl det faktum at Claus Lundekvam nå helt sikkert spiller fra start etter kjempekampen i Bucuresti hadde han ikke lyst til å svare på.

Lørdag kveld så Nils Johan Semb det spisskompetente og gode i at John Arne Riise og Steffen Iversen var gutta bak det norske målet. Ingen av dem hadde jo, som han sjøl sa det, spilt spesielt godt. Men i går var det oppbyggingstankene som gjaldt, og i slike stunder vurderes det som allerede er blitt vurdert - på nytt. Selvfølgelig til det bedre.

- Både Steffen og John Arne la ned utrolig mye uten ball. Det skal de ha for, sier Semb.

- Men er ikke det et minimumskrav på dette nivået, at folk løper til de stuper?

- Jo, det er det. Men jeg tror det var mange som gikk ut over det og tynte ut ekstra krefter.

Fram til i går hadde Nils Johan Semb brukt tid på Bosnias 1- 1-kamp mot Tyskland. Det fortalte ham at Norge møter en veldig god motstander. Men mot Tyskland spilte de hjemme og i morgen er det Ullevaal. Med alt det betyr av borteforsiktighet og taktiske forandringer.

Kontringer

- Vi vil bli møtt med de samme virkemidlene vi brukte mot Romania, sier Semb. - De vil gjøre som oss - forsvare seg med mange og kontre fort og hardt når de kan

- Og hva skal vi gjøre?

- Jeg kan love at vi skal trøkke til med en topp offensiv innstilling. Så får vi se om vi er gode nok for dagen, slik at vi får det resultatet som er vårt eneste mål - nemlig seier, sier Nils Johan Semb.