Nå er Serena verdens beste

I går hjalp det lite å hete Venus Williams, toppe verdensrankingen og ha verdens tyngste kvinneserve. Lillesøster Serena svelget søskenkjærligheten og strippet storesøster for dronningtittelen med det hardeste spillet Wimbledon har sett av en kvinne.

I går viste verdens to beste kvinnelige tennisspillere at det går an å være søstre og bestevenner privat, men bitre rivaler på banen. Wimbledon-finalen ble en tett kamp der Serena Williams (20) slo kraftig fra seg med sterke server og voldsomme returer. Da Serena skulle serve for matchen trakk hun pusten ekstra dypt. Seinere forklarte hun:

- Jeg tenkte det er nå eller aldri, fordi jeg spiller mot den doble Wimbledon-mesteren. Om tjue år kommer jeg fremdeles til å angre hvis jeg misser på denne serven. Det hjalp meg virkelig til å roe meg ned, sa Serena etter triumfen på Wimbledons Centre Court.

Lillesøster Serena opplevde sitt livs helg. Ikke bare stjal hun Wimbledon-tittelen fra Venus, men hun henviser også storesøsteren til andreplass på den nye verdensrankingen som slippes i morgen.

Venus- Serena 5- 4

Serena hindret Venus (22) i å bli den første til å vinne den prestisjetunge Wimbledonturneringen tre år på rad siden Steffi Graf gjorde det i 1991- 93. Gårsdagens finaleseier er Serenas første i Wimbledon, og hennes andre Grand Slam-tittel på rad. For fire uker siden vant hun det åpne franske mesterskapet, også den gang mot Venus i finalen. Serena vant også US Open. Dermed har søstrene seiret i seks av de ni siste Grand Slam-turneringene. Men det er lillesøsteren som seiler opp som den nye tennisdronningen. Storesøster Venus leder fremdeles 5- 4 i innbyrdes oppgjør, men Serena har vunnet de tre siste oppgjørene.

- Kan ikke slappe av

- Jeg kan ikke slappe av nå, for alle vil kjempe ekstra hardt for å slå meg. Tidlig på året bestemte jeg meg for at det var Wimbledon som var det viktigste for meg å vinne, sier Serena, som mener hun har forandret seg det siste året.

- Det var tunge tider for ett år siden da jeg tapte i Wimbledon (mot Jennifer Capriati i kvartfinalen), men nå rir jeg på en tidebølge. Mentalt er jeg en helt annen person. Jeg er sterkere. I år ville jeg virkelig vinne, og jeg spilte veldig godt, sier hun stolt.

OVERLEGEN: Serena Williams sikret seg Wimbledon-tittelen i går.