Nå er sjansen der til å bli internasjonale stjerner

Onsdag kveld siktes spotlighten mot Lucky Buck. Vår nye helnorske stjerne møter de internasjonale toppene for første gang. Det kan bety kursen mot stjernehimmelen. Kusk Vidar Hop har taktikken klar.

• Her er sjansen til å vinne på hest!

Axel Jensens Minneløp onsdag er en sportslig godbit og et av årets høydepunkter på Bjerke travbane. Under presentasjonen av hestene følges hver hest av en kraftig spotlight mens alt annet lys på banen er skrudd av. Det er så høytidelig og pirrende, at man fryser på ryggen.

Derby-vinner og fersk Josef Klein-vinner Lucky Buck møter for første gang Adrian Chip som satte verdensrekord for to-åringer. Han fulgte opp med å bli andre i gigantløpet Hambletonian og vinner av Ulf Thoresens minneløp i fjor og tjente fantastiske 6,6 millioner. I tillegg møter Waaler-hesten formsterke Harpers Joker, Ivanhoe Diamant, enda et stjerneskudd fra mirakelmann Lutfi Kolgjini, som for anledningen kuskes av Frode Hamre, samt Bjørn Kolsrud-eide Mars og flere av Europas aller beste 4-åringer. Axel Jensens Minneløp går over sprintdistanse 1609 meter.

- Jeg gleder meg veldig og det blir fryktelig spennende, sier kusk Vidar Hop som fylte femti år den 11. november.

- Vi trakk et fint spor. Startsiden blir veldig avgjørende her. Jeg håper at Lundabye overflyr Adrian Chip fra start. Kommer vi som førstehest i annetspor håper jeg Kai slipper. Det har han i alle fall gjort tidligere. Det er et ønskescenario. Skulle vi komme foran, stiger sjansene. Og da tror jeg på en god vinnersjanse, røper jubilanten som har kjørt nær 29 000 løp.

- Lucky Buck skal absolutt regnes blant de tre store favorittene sammen med Adrian Chip og Harpers Joker, sier Vidar Hop.

Det kan bli den beste femtiårsgaven Vidar Hop kan få. Men skarpskodde konkurrenter vil også ha et ord med i leken. Trener og kusk Robert Bergh sikter inn Elitloppet til neste år med sin stjerne Adrian Chip. Den hardtsatsende treneren som også hadde Per Oleg Midtfjelds Cromwell i sin varetekt har filialer både i Sverige og Frankrike.

Kommer for å vinne

NÅ GJELDER DET GUTTER. Trener Jan Kristian Waaler, Lucky Buck og kusk Vidar Hop tar opp kampen mot internasjonale stjerner i Axel Jensens Minneløp på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
NÅ GJELDER DET GUTTER. Trener Jan Kristian Waaler, Lucky Buck og kusk Vidar Hop tar opp kampen mot internasjonale stjerner i Axel Jensens Minneløp på Bjerke onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Jeg har ikke rukket å studere løpet og konkurrentene så nøye ennå, sier han.

- Vi trakk førstespor, og det er en fare for at vi kan bli overflydd fra start. Førstesporet er et lite minus, og det kan bli vanskelig å holde konkurrentene ute på startsiden. Ellers ser alt bra ut med hesten. Skulle ikke sporet bli en felle, tror jeg på en god vinnersjanse, sier trener og kusk Robert Bergh.

- Adrian Chip er så god at han skal regnes mot alle de beste 4-åringene i Europa, legger han til.

- Fraværet av pisk betyr ingenting og vi kommer til Bjerke for å vinne, sier Robert Bergh ubeskjedent.

Dan-Åke Olsson trener og er deleier av Harpers Joker sammen med Lennart Bäverholm. Lars Anvar Kolle kusker.

- Harpers Joker har vært veldig bra i år. Han var forbedret sist og vant direkte etter pause. Det er en veldig speedig hest, sier treneren om 4-åringen som skal regnes i toppen.

Våre norske håp foruten Lucky Buck er sluggeren Twist Chocolate, startraske Lundabye og jevne, gode Gary Victor.

- Twist Chocolate møter hard motstand fra et vanskelig spor. Det er en veldig god hest, men han er kanskje litt tynt jobbet siden Derby. Uansett synes jeg han er en liten outsider i leken. Men jeg blir litt overrasket om vi slår disse hestene. Det er kvalifisert motstand. Men han er veldig god på sitt beste, opplyser kusk Odd Arne Sagholen.

Nå er sjansen der til å bli internasjonale stjerner

- Lundabye møter veldig gode hester. Vi tråkker til for tet og slipper til en av de bedre som kommer. Jeg nevner ingen navn. Er vi heldige klarer vi en tredje-fjerdepremie. Da må vi være fornøyde, forteller kusk Kai Johansen.

- Gary Victor er det en best mulig premie som gjelder for fra et dårlig spor mot gode hester, sier trener og kusk Hans Christian Holm.

Knud Mønster trener norskeide Mars. Kolsrud-hesten rapporteres å trene forbedret.

- Mars virker mer på hugget i trening. Han var ikke på topp i løpet sist og var nok litt tynt jobbet. Mars er herdet fra tøffe selskap. De løper ikke fra ham, og han henger med i all slags tempo, sier trener og kusk Knud Mønster.

Fra Pekka Korpis stall kommer Brosco Rodeo.

- Han har vært veldig bra, og han reiser greit. Men vi er fornøyd med en bra premie fra spor sju, sier Pekka Korpi.

- Mac Wee har jeg kun kjørt en gang tidligere, og da fikk hesten et meget hardt løp. Vi håper på en plass blant de tre, sier kusk Thomas Uhrberg.

Vidar Hops vurdering av sine oppsitt onsdag:

- Ildfaksen (1.løp) vant lett sist. En god vinnersjanse igjen.

- Vintage Lindy (V65-2) holder meget fin form, men møter mange startraske hester på innsiden. Fra spor seks er vi sjanseløse på teten og havner fort i haugen. Men det kan bli bra tempo. Han er verdt en gardering på fire-fem hester.

- Stumne Gnist (V65-3) har jeg bare sett og aldri kjørt. Jeg vet det er en hest med bra kapasitet. En typisk garderingshest.

- Dance Photo (V65-5) er ukjent for meg, men jeg har fått litt info. Hun er ikke så rask ut, så vi kan ikke utnytte springsporet. Hoppa er sterk og tåler å gå i dødens. Vi kjører fremover og kan gå utenpå. Hun tåler å gjøre mye selv. Verdt en gardering på to-tre hester.

Lykke Thoto i totoen

Dagbladets banker denne onsdagen er Lykke Thoto i V65-3. 5-åringen kuskes av Tom Erik Solberg.

- Vi trakk et perfekt spor. På papiret har han et relativt billig løp. Det skal ikke være noen som nekter ham teten her. Og jeg tror vi leder helt inn, beroliger kusk Tom Erik Solberg spillerne.

MÅ SLÅ DENNE VERDENSSTJERNA. Lucky Buck må slå denne for å vinne onsdag. Adrian Chip er en hest i verdenstoppen.
LYKKE I TOTO. Det har vært en sann lykke og gevinster i totoen for alle tilhengerne til Lykke Thoto i år. Det fortsetter mest sannsynlig onsdag.