Nå er slåsskjempen fra Touren tatt i doping

Også broren avla positiv prøve.

|||(Dagbladet): Bortsett fra norske sykkelfantaster, ble kanskje portugisiske Rui Costa først kjent her hjemme da han havnet i slåsskamp med en annen rytter etter en Tour de France-etappe i sommer.

Nå er han igjen på sportssidene Europa rundt - etter at han er tatt i doping.

Portugiseren testet positivt for methylhexaneamine etter det nasjonale mesterskapet i slutten av juni - og også broren Mario Costa tråkket i dopingfella. De kom på henholdsvis første- og tredjeplass i temporittet.

- Ikke bevisst Sykkelbrødrene hevder sin uskyld i et innlegg som er lagt ut på Facebook, ifølge RTP.

- Vi har tatt et kosttilskudd som inneholder det forbudte stoffet. Vi dopet oss ikke bevisst og håper at rettferdigheten seirer i denne saken, skriver Costa-brødrene.

Rui Costa syklet for Caisse d'Epargne denne sesongen - et lag som blir til Moviestar neste sesong. Costa er uønsket der neste år, og ifølge ProCycling.no har han ikke deltatt siden La Grande Boucle i Paris i slutten av juli.

Med denne dopingsaken hengende over hodet kan det bli vanskelig å finne et nytt lag.

Slått med hjul Han står i hvert fall neppe på ønskelista til Quick Step. I sommer havnet han i heftig klammeri med deres Carlos Barredo etter målgang på den sjette Tour de France-etappen.

De havnet i tottene på hverandre i målområdet, mens de satt på sykkelsetet. Så ble de skilt, men etter en stund kom Barredo løpende med et løst hjul hevet over hodet.

Han slo hjulet mot Costa og de utvekslet flere slag før de gikk i bakken. Etter hvert klarte funksjonærene å dra de søreuropeiske kamphanene fra hverandre.

Barredo skal ha blitt rasende på Costa etter at portugiseren ga ham en albue underveis i etappen.

DOPTATT: Rui Costa avla en positiv dopingprøve i sommer. Foto: AP
DOPTATT: Rui Costa avla en positiv dopingprøve i sommer. Foto: AP Vis mer