- Nå er Solskjær avhengig av suksess de neste årene

Thorstvedt mener timingen for Villa-jobb var perfekt.

GLISTE GODT: Ole Gunnar Solskjær er etter det Dagbladet vet lovet gode rammer for å fortsette i Molde, og takket i går kveld nei til å bli vurdert videre som Aston Villa-manager.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GLISTE GODT: Ole Gunnar Solskjær er etter det Dagbladet vet lovet gode rammer for å fortsette i Molde, og takket i går kveld nei til å bli vurdert videre som Aston Villa-manager. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Sent i går kveld bekreftet Aston Villa at Ole Gunnar Solskjær ikke lenger ønsker å være blant kandidatene til den ledige managerjobben i klubben.

I dag kan Dagbladet fortelle at Solskjær fortsetter i Molde etter middagsmøtet med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten i går, og at treneren er lovet nye midler til spillerkjøp og en ny Premier League-klausul som takk for lojalitet ut denne sesongen og den neste.

Lokalavisa Birmingham Mail bruker fortsatt familiære årsaker som Solskjærs begrunnelse overfor Aston Villa i dag, og managerens egen forklaring får vi først på ettermiddagens varslede pressekonferanse i Molde.

Tidligere Premier League-proff og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener det er litt overraskende at Solskjær velger bort muligheten i England.

Timingen god
- Det virker kanskje litt spesielt at dette kommer fram rett etter et møte med Røkke. Hensynet til familien regnes alltid høyest, og det er Solskjærs valg, men dette var en bra sjanse til å ta et større steg - litt tidligere enn han selv kanskje hadde planlagt, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Keeperkjempen synes samtidig det er vanskelig å spå om dette var en mulighet Solskjær ikke vil få igjen.

- Ledige jobber vil alltid dukke opp i England, så et tilbud vil Solskjær helt sikkert få. Men dette handler mye om timing, og timingen virket veldig god i Aston Villa nå. Klubben har slitt voldsomt, kvittet seg med en upopulær manager, og mye lå til rette. Det hadde vært gøy med Solskjær i Premier League, men nå er han avhengig av å ha suksess med Molde i årene framover, sier han.

- Skader dette Solskjærs navn der borte?

- Det tror jeg ikke. Aston Villa er kanskje litt skuffet nå, men flere klubber opplever at managere ikke ønsker å komme av ulike årsaker. Vi vet blant annet at managere har takket nei til å intervjue for Liverpool-jobben, så jeg tror ikke dette vil oppfattes negativt, sier Erik Thorstvedt.

- Tror du dette er noe han kommer til å angre på i framtiden?

- Det er umulig å si. Det er sånne valg man må ta her i livet, mener Thorstvedt, som er imponert over jobben Solskjær allerede har gjort med Molde.

Ikke noen nedtur med Lambert
Aston Villa holder fast ved at Solskjær, til tross for et imponerende intervju, bare var en av flere kandidater til jobben, og at oddsfavorittstemplet ikke nødvendigvis betyr at nordmannen var klubbens førstevalg.

GOD TIMING: 
TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener Aston Villa var en stor mulighet for Solskjær, men tror ikke det blir den eneste.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
GOD TIMING: TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener Aston Villa var en stor mulighet for Solskjær, men tror ikke det blir den eneste. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Roberto Martinez, Gus Poyet og Norwich-manager Paul Lambert er blant navnene som er blitt nevnt. Erik Thorstvedt mener sistnevnte er en sterk kandidat.

- Det skal sies: Valgte de å satse på Ole Gunnar Solskjær foran Paul Lambert, så var det å ta en stor sjanse. Lambert har vist hva han kan allerede, har tatt et lag opp fra lavere divisjoner med små midler og ukjente spillere, og overlevd i Premier League med det. Ender de opp med Lambert, så skal ikke Aston Villa være så lei seg for at Solskjær sier nei, sier eksproffen.

Blir boende hjemme
Om oppglødde Aston Villa-supportere nå er skuffet, står både Molde Fotballklubb og parhestene Røkke/Gjelsten igjen som vinnere etter gårsdagens hendelser. Solskjær kommer tilsynelatende heller ikke dårlig ut.

Riktignok må Premier League vente, men han får pengene han har ønsket seg for å forsterke stallen foran høsten Champions League-kvalik, og for å fullføre prosjektet med å etablere Molde som en stabil toppklubb i norsk fotball.

Neste sesong kan Solskjær snakke med klubber fra Premier League, men forlater han Molde, skal den nye arbeidsgiveren etter det Dagbladet vet betale en økonomisk kompensasjon. Det er bare ved tilbud fra Manchester United Solskjær kan forlate Molde vederlagsfritt.

Overfor rbnett.no bekreftet forøvrig Solskjær før han ledet treninga i dag at han blir boende i Norge framover.

«NORWAY»: Solskjærs nei er førstesidestoff i Birmingham Mail i dag. Faksimile: Bimingham Mail
«NORWAY»: Solskjærs nei er førstesidestoff i Birmingham Mail i dag. Faksimile: Bimingham Mail Vis mer

- Vi blir boende hjemme, ja. Det er bestemt. Ellers er mye av det som står i avisene i dag bare vas. Resten tar vi seinere

Molde har innkalt til pressekonferanse kl. 17. Dagbladet er til stede der.

LEDET TRENINGA: Ole Gunnar Solskjær og teamet hans i formiddag. Foto: Sten Simonsen/Dagbladet
LEDET TRENINGA: Ole Gunnar Solskjær og teamet hans i formiddag. Foto: Sten Simonsen/Dagbladet Vis mer