BEST: Solskjærs United har levert bedre enn noen andre lag i ligasammenheng siden han tok over. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
BEST: Solskjærs United har levert bedre enn noen andre lag i ligasammenheng siden han tok over. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

Nå er Solskjær og United best i Europa

Manchester United har tatt mer poeng enn samtlige lag i de beste ligaene i Europa.

Ole Gunnar Solskjær har allerede tatt rekorder i sin tid som manager i Manchester United. Nå er de også det laget i Europa som har tatt flest poeng i ligasammenheng.

Han står blant annet med den lengste seiersrekken som Manchester United-manager. Rekorden tok han i sin femte seier på rad. Fram til da var det Sir Matt Busby som hadde rekorden i klubben.

Samtidig deler han rekorden for best start for en ny manager i Premier League sammen med Carlo Ancelotti for Chelsea og Pep Guardiola for Manchester City, der alle har seks seire på rad.

Det er verdt å nevne at ligaer som Bundesliga i Tyskland og franske Ligue 1 har spilt en del færre kamper enn spesielt Premier League lagene. Men likevel; Ingen lag har færre poengtap enn Manchester United. Kun Barcelona står med samme antall poeng tapt, ettersom begge lagene har én uavgjort siden Solskjær tok over.

Paris Saint-Germain, som møter Solskjærs United om under én uke, har tapt én gang siden Solskjær ble ansatt i klubben. Tapet til franskmennene kom i helga mot Lyon, da Ada Hegerbergs mannlige kolleger ble for sterke for PSG.

Slike tall har ført til at stadig flere personligheter innen fotballen har uttalt at Solskjær bør ta over klubben på permanent basis til sommeren. En av de siste er United-legende Wayne Rooney, som helst ønsker å se sin tidligere lagkamerat i sjefsstolen.

- Det ville vært fint å sett Ole Gunnar fortsette denne gode formen og få en sjanse til å få jobben på permanent basis, sier Rooney til CNN, og fortsetter:

- Men hvis ikke, mener jeg at Pochettino er rett mann.

Den gode formen til Manchester United har også blitt merket av hans manager-kolleger i Premier League. Pep Guardiola snakket med pressen i forkant av kveldens kamp mot Everton, og han utelukker ikke at United kan blande seg inn i gullkampen.

– Jeg har aldri sagt at Tottenham ikke kan vinne. Manchester United vinner hver uke, og de vil også være med i tittelkampen. Når folk ser på tabellen, så ser de bare på de to øverste. Men Chelsea er også en tittelutfordrer, sa Guardiola på pressekonferansen i forkant av Citys kamp mot Everton.

Til lørdag kan United ta ytterligere tre poeng og forbedre statistikken. Da møter Solskjærs mannskap nedrykkstruede Fulham på bortebane.

Her er lagene som har gjort det best i Europas fem beste ligaer (Spania, England, Tyskland, Italia og Frankrike) i ligasammenheng siden Solskjær tok over:

De beste lagene etter Solskjær-ansettelsen K S U T P
1. Manchester United871022
2. Tottenham860218
3. Liverpool852117
4. Barcelona651016
5. Manchester City850315
6. Juventus642014
7. Napoli641113
8. Real Madrid641113
9. Atlético Madrid641113
10. Rayo Vallecano641113
11. Arsenal841313
12. Wolverhampton841313
13. Chelsea841313
14. Bayern Munchen540112
15. Bayer Leverkusen540112
16. PSG540112