Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nå er Solskjær storfavoritt til å ta over Cardiff

Kan få kamp av en svensk manager.

STADIG LINKET TIL ENGLAND: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er storfavoritt til å ta over Cardiff hos spillselskapene.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STADIG LINKET TIL ENGLAND: Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er storfavoritt til å ta over Cardiff hos spillselskapene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær må bestemme seg i løpet av romjula for om han vil fortsette å lede Molde Fotballklubb. Moldes presseansvarlig Per Lianes opplyste til Dagbladet tidligere i dag at det ikke er noen utvikling i situasjonen.

Solskjær har vært linket til Premier League-klubben West Bromwich, men den jobben ser ut til å gå til den spanske manageren Pepe Mel. I stedet blir Solskjær nå linket til en annen Premier League-klubb.

Cardiff-manager Malky Mackay fikk i dag sparken av den omstridte klubbeieren Vincent Tan, og det tok ikke lang tid før Ole Gunnar Solskjær seilet opp som den store favoritten hos diverse bettingselskaper.

Storfavoritt Ifølge Oddschecker er Molde-treneren favoritt hos 11 bettingselskaper av 11 mulige. Oddsen varierer i skrivende stund fra 1,33 til 1,99, noe som vil si at det er over 50 prosent sjanse for at Solskjær får jobben. Oddsen er løpende og forandrer seg hele tiden etter hvert som folk satser penger på de forskjellige managerne. Det vil likevel si at det er svært mange der ute som er overbevist om at 40-åringen snart blir å finne på Cardiff City Stadium i Wales.

- Disse managermarkedene er i stor grad drevet av spekulasjoner og prisene fyker gjerne opp og ned avhengig av hva som skrives av i pressen, og til og med hva slags rykter som settes ut. I tillegg drives markedene av innsatser, så når mange spillere leser den samme avisartikkelen eller hører det samme ryktet, for deretter å satse penger, så synker oddsen fort, sier Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.

TILBAKE TIL ENGLAND? Sven-Göran Eriksson er den nest største favoritten til å ta over Cardiff, ifølge spillselskapene. Foto: AFP PHOTO /  Nicolas ASFOURI/NTB Scanpix
TILBAKE TIL ENGLAND? Sven-Göran Eriksson er den nest største favoritten til å ta over Cardiff, ifølge spillselskapene. Foto: AFP PHOTO / Nicolas ASFOURI/NTB Scanpix Vis mer

Den som følger nærmest Solskjær er svenske Sven-Göran Eriksson som er manager for Guangzhou R&F som spiller i Kina. Hans kontrakt med den kinesiske klubben går ut i desember 2014. Satser du penger på Eriksson får du rundt fem ganger pengene tilbake.

Eieren selv på lista Verdt å merke seg er det også at Cardiff-eier Vincent Tan er på lista over favorittene, på en 8. plass. Oddsen her varierer mellom 21 og 52 ganger pengene.

Da Solskjær da var sterkt linket til West Bromwich var oddsen rundt 2,00. I øyeblikket ligger oddsen på mellom 4 og 15 hos diverse spillselskaper.

SELV PÅ LISTA: Cardiff-eier Vincent Tan sparket i dag Malcky Mackay. Den upopulære eieren er ironisk nok på lista over favorittene til jobben. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB Scanpix
SELV PÅ LISTA: Cardiff-eier Vincent Tan sparket i dag Malcky Mackay. Den upopulære eieren er ironisk nok på lista over favorittene til jobben. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB Scanpix Vis mer