Nå er Suzann best i verden

Suzann Pettersen er den aller beste golferen i Solheim Cup med fire seirer av fire mulige. På det 18. hullet senket hun sin birdieputt og sørget for at Europa leder med tre poeng.

BARSEBÄCK (Dagbladet): Europa-USA 9,5 - 6,5. Sammen med titusenvis av tilskuere sørget superparet Suzann Pettersen (22) og verdensener Annika Sörenstam (32) for en alle tiders thrilleravslutning. Flere ganger på de siste hullene var USA i ferd med å avgjøre kampen til sin fordel.

Mentalt sliten

- Det var utrolig deilig og gøy at jeg klarte å sette birdieputten min, sier Suzann i et totalt kaos blant TV-kameraer, pressefolk, representanter for Europa-laget og tusenvis av tilskuere.

- Det var så deilig at vi slapp å tape denne kampen.

For det var en meget mentalt sliten Suzann som gikk ut på sin andre runde klokka 13.45 i går, bare en time etter at hun hadde sikret seg og Europa sin tredje seier. Sörenstam var lenge hovedårsaken til at Europa var likt med USA. Først på det 16. hullet satte Suzann sin birdieputt, og på det 17. startet dramatikken:

Suzanns utslag endte i knehøy rough, ballen var knapt synlig. Europa måtte stole på Sörenstam. Amerikanske Laura Diaz hadde et strålende innspill og var bare en drøy meter fra flagget. Diaz senket putten sin enkelt. Sörenstam hadde en seksmetersputt, den måtte i for å stadig kunne dele matchen. Verdens beste golfspiller sviktet ikke, ballen satt midt i koppen.

Birdieball

- Da jeg skulle slå ut på det 18. hullet kom Simon (Holmes trener og caddie i Solheim Cup) til meg og sa at jeg skulle skifte ball, forteller Suzann med et stort glis.

- Jeg spurte hvorfor, og fikk til svar at dette var en birdieball - som han også hadde skrevet på ballen med svart tusj.

Det nordiske paret hadde fine utslag, men igjen var det amerikanske Laura Diaz som kom med superinnspillet. Ballen landet 90 cm fra hullet. Sikker birdie. Suzanns innspill var drøye tre meter fra, Annikas snaue tre. Diaz ba om å få putte først - det skulle hun ikke gjort. Ballen gikk rett forbi hullet, og den amerikanske jenta var knust.

- Ville du valgt å putte først?

- Det er veldig vanskelig å svare på. Nei, jeg ville nok ventet, sier Suzann.

22-åringen forteller at hun og Sörenstam hadde bestemt seg for å komme først på green for å sette et ekstra press på Diaz, og det lyktes de utmerket med. Og da den amerikanske jenta valgte feil taktikk med å putte først sikret Europa seg et uventet poeng.

Drømmeavslutning

- Dette ble en drømmeavslutning for meg, sier Suzann til Dagbladet.

- Og det var fantastisk med alle tilskuerne som tok bølgen rundt banen for oss. I dag avsluttes Solheim-cup med singlekamper.

  • Suzanns avslutning på kvelden i går ble kort: Etter å ha knasket energitabletter på de siste hullene, bevilget hun seg en god, men kjapp middag. Tre timer før midnatt hadde Solheim Cups beste spiller dratt på seg dyna.
VINNERBALLEN: Her er ballen Suzann fikk av sin trener og caddie Simon Holmes (bak t.h.) før det 18. hullet. - Dette er en birdieball, sa Holmes og fikk rett.
UTROLIG GLAD: Suzann Pettersen har akkurat senket den avgjørende birdieputten på det 18. hullet i Solheim Cup, og viser ekte glede. - Dette ble en drømmeavslutning for meg, sier Suzann til Dagbladet.