ET OPPKOMME AV PÅFUNN: Petter Northug markerte seg best sportslig sett da han avsluttet Norges stafettseier, men som vanlig ble det mye Petter Påfunn under helgas verdenscupåpning i Gällivare. Foto: SCANPIX/AP/Jonas Ekstromer
ET OPPKOMME AV PÅFUNN: Petter Northug markerte seg best sportslig sett da han avsluttet Norges stafettseier, men som vanlig ble det mye Petter Påfunn under helgas verdenscupåpning i Gällivare. Foto: SCANPIX/AP/Jonas EkstromerVis mer

Nå er svenskene mette - ber Northug roe seg

- Det holder nå, skriver Expressen etter helgas sprell.

(Dagbladet): Han gikk over mål på stafetten med svensk flagg i hendene, fortalte at han egentlig ville gå over linja med en opplåsbar gris for å minnes SVTs Jonas Karlsson, og til slutt rappet han til mot Emil Jönsson - igjen.

Alt var med andre ord som vanlig med Petter Northug i Sverige i helga.

Men nå tyder ting på at en del folk begynner å bli mette. Expressens mangeårige langrennskorrespondent Tomas Petterson er blant dem som til stadighet hyller Petter Northug, men i sin ferskeste kommentar ber han den norske langrennsstjernen roe seg ned.

- Det holder nå, Northug, skriver Petterson i gårsdagens spalte, og beskriver scenen under helgas verdenscupåpning:

- Det er en tidlig tabloid julaften. Petter Northug står der i sin røde drakt og leker julenisse. Han mater alle oss sultne journalister med så mange angrep, så mange overskrifter at jeg til slutt mister tellingen. Det er bare en ting. Jeg begynner å bli litt mett nå, Petter.

Mange liker ham
I dagens Dagbladet forklarer Tomas Petterson hvorfor de norske langrennsløperne er blant det heteste av alt på nett blant sportsinteresserte svensker.

- I 2010 handlet seks av de 20 mest leste sportsartiklene på Expressen.se om Petter Northug. Til sammenligning var bare én artikkel om Zlatan Ibrahimovic inne på lista, forteller Petterson, som tror Northug er vesentlig bedre likt enn det nordmannen selv gir uttrykk for.

- Det er en myte at Petter er hatet i Sverige. Det finnes nok noen som ikke liker ham. Men veldig mange er fascinert av ham, og ganske mange liker ham også veldig godt, sier Expressen-journalisten.

Vil ikke bli lei
Men Petterson mener altså at Northug nå kan ha godt av å redigere seg selv litt.

- Hver for seg var alt ytterst underholdende og sagt med det bølleguttaktige tonefallet vi har lært oss å kjenne opp gjennom årene. Men tilsammen ble det mest en eneste røre. Jeg vil virkelig ikke at vi skal bli lei av å høre på, Petter Northug. Jeg vil at showet skal fortsette som før i årevis framover. Men ærlig talt, Petter: Du må i så fall begynne å redigere deg selv litt bedre, skriver han.

Temperaturen var forøvrig langt lavere enn ellers da Petter Northug møtte erkerival Marcus Hellner på direkten i SVT-studio i helga.

Nordmannen fortalte da at det er helt bevisst at han bygger opp rundt rivaliseringen mellom Norge og Sverige, og at Hellner er en av dem som motiverer ham mest gjennom sommeren og høsten.

PS! NRK-ekspert Thomas Alsgaard overrasket mange i helga da han gjorde det klart at han ønsket at Hellner skulle slå Northug under lørdagens verdenscupåpning.